Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
datingsite-kosten--zoveel-moet-u-betalen-voor-dating-

Verliefd worden, maar niet tegen een kostprijs:
Wat zijn de datingsite kosten?

Er bestaan nu verschillende contact advertenties sites op internet. Verschillende datingapps schieten ook als paddenstoelen uit de grond waarvan de beste op de markt worden gebracht door bekende en gevestigde dating aanbieders.

De online dating aanbieders helpen singles met hun verschillende voorkeuren, zoals het vinden van de ware liefde en het organiseren van sexdating en zelfs fetisjen. Er bestaan tevens gespecialiseerde sites op de markt die zich richten op niches, zoals plus-size singles.

De beste online relatiebemiddeling

Wij beschikken al over een lange en uitgebreide lijst van dating sites en geven ook de prijzen erbij. Heel interessant om te weten is dat de prijzen van deze online diensten invloed hebben op het gedrag van de singles die er gebruik van maken. Als er geld erbij betrokken is, dan is dat ook een manier om te begrijpen welke type mensen gebruik maken van een specifieke website of app.

Dan komt nu de belangrijkste vraag: wat zijn de datingsite kosten? Het is best lastig om hierop een duidelijk antwoord te geven, want de verschillende aanbieders hebben vaak verschillende soorten diensten en dus andere prijzen.

Datingsite kosten: Dating ervaringen zonder kosten

De term “gratis datingsite” is iets wat we vaak tegenkomen op internet. Veel singles die pas beginnen met de online zoektocht naar een partner kunnen een gratis dating portal uitproberen om te begrijpen wat het online dating gedoe eigenlijk inhoudt. Terwijl deze optie een goede manier is om een goed beeld te vormen over het online dating concept, voelen veel mensen zich toch teleurgesteld na de eerste ervaring. De redenen hiervoor zijn hieronder te lezen:

  • Een gratis datingsite heeft te veel gebruikersprofielen, duizenden of zelfs miljoenen in dergelijke gevallen. Dit lijkt op het eerste gezicht erg aantrekkelijk te zijn, totdat je beseft dat het alleen maar profielen zijn. De gebruikers hebben een profiel aangemaakt, hebben een beetje rondgekeken en waarschijnlijk een paar mensen een berichtje gestuurd. Daarna zijn ze niet meer actief geweest en staat het profiel jaren online. Zogenaamde spook profielen komen daarom vaak voor, aangezien niemand verplicht is om actief te blijven.
  • Een reactie krijgen is ook soms moeilijk. Niet alleen omdat veel van de profielen zich in een passieve staat bevinden, maar ook omdat alleen een paar singles echt serieus omgaan met gratis datingsites. Zelfs als je een reactie krijgt, dan is het vaak van een persoon die je niet ziet zitten. Vaak zie je deze mensen ook verdwijnen na een tijdje chatten!

Dit allemaal zegt niet dat je niemand op een gratis datingsite zal vinden, maar de kansen om dat wel te doen zijn vrij klein. De meeste van deze diensten worden ook gefinancieerd door advertenties en dat kan na een tijdje irritaties opleveren. Aangezien de meeste gratis datingsites social dating netwerken zijn, leveren ze vaak niet de gewenste resultaten aan singles die naar een serieuze relatie op zoek zijn.

Datingsite kosten: Waarom betaalde datingsites?

Datingsite kosten worden duidelijk bij betaalde datingsites waar singles een voorkeur voor hebben omdat ze extra voordelen bieden. Het gebruikersgedrag verandert ook aanzienlijk bij dergelijke aanbieders. Terwijl veel gratis sites talloze “spook” profielen bevatten of actieve gebruikers hebben die niet serieus genoeg omgaan met online daten, hebben de betaalde datingsites meer actieve profielen en singles die serieus op zoek zijn naar een partner. Ten slotte hebben ze geld geinvesteerd in hun datingsite en willen daarom het beste ervan maken! Uiteraard vergroot dit jouw kansen op succes.

Dus wat is de prijsstructuur van deze datingsites? Hieronder vind je de basis structuren:

  • Maandelijks abonnement: Dit is de meest voorkomende prijsstructuur. Klanten betalen in het algemeen een bepaald bedrag per maand. Contact advertenties sites, waar je online een contact advertentie plaatst, zijn vaak goedkoper dan relatiebemiddeling sites die gebruik maken van een match technologie om partnervoorstellen te doen. HINT: In de meeste gevallen geldt: hoe langer het abonnement is, des de lager de maandelijkse kosten zijn!
  • Betaling per dienst: In andere woorden, je betaalt voor een bepaald aantal credits. Elke dienst die je op de site gebruikt (webcam, berichten sturen, gebruik maken van de chatroom, je profiel hoger instellen in de ranglijst, etc.), kost een bepaald aantal credits.

De datingsite kosten bij bijna alle betaalde datingsites komen alleen van pas als je een premium lid wilt worden. In het begin mag je je gratis inschrijven en rondkijken. In het geval van relatiebemiddeling mag je gratis een persoonlijkheidstest invullen en contactsuggesties krijgen zonder kosten. Hetzelfde geldt voor contact advertenties (hier hebben ze geen persoonlijkheidstest). Je hoeft pas te betalen als je met mensen wilt communiceren, alhoewel er een paar datingsites bestaan waar je beperkt gratis mag communiceren (bijvoorbeeld de mogelijkheid om een reactie te geven aan berichten van premium leden).

Wat zijn nu precies de datingsite kosten?

De prijzen veranderen natuurlijk, maar de singles in Nederland mogen verwachten dat ze ongeveer €15,00-€20,00 moeten betalen bij een algemene datingsite. Je betaalt dit bedrag voor een lidmaatschap van drie maanden. Een lidmaatschap voor een langere termijn (bijvoorbeeld 6 maanden) is vaak goedkoper. Er bestaan zelfs lidmaatschappen van 1 of 2 jaar!

In het geval van relatiebemiddeling zijn de kosten veel hoger. Dit komt door het hoge niveau van matchmaking en de geavanceerde technologie die erachter ligt. Ongeveer €40,00 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden is de prijs die je moet betalen. Hier geldt ook: hoe langer je lidmaatschap, des te minder je hoeft te betalen.

Op betaalde datingsites zie je ook vaak andere diensten, zoals het controleren van gebruikersprofielen om te zien of ze echt of nep zijn. Voor mensen die graag een serieuze relatie willen, is deze investering vaak de moeite waard.

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!