Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
schitteren-in-de-contactadvertentie--al-is-de-leugen-nog-zo-snel...

Schitteren in de contactadvertentie:
Al is de leugen nog zo snel...

Sommige singles nemen het bij online-dating niet zo nauw met de waarheid. Het kan moeilijk zijn de eerlijke eigenschappen van een ander te achterhalen en dan bij de eerste ontmoeting niet zo hel erg zeer teleurgesteld te zijn.

Probeer om eerlijk te zijn, naar uw gevoel te luisteren en alles wat u als “koeterwaals“ in de oren klinkt gelijk na te vragen. Een “ontpoppings”strategie bestaat nog niet?

De beste online relatiebemiddeling

Op singlemarkten en in contactadvertenties wordt soms gelogen en zo dik gedaan, dat de vonken eraf vliegen. Meestal levert dat niets op, uiterlijk bij de eerste ontmoeting valt men door de mand. Heel mooi heeft Kerstin Gier dat aangetoond in een deel van haar roman "Voor elk probleem een oplossing" waarin de heldin haar eerste afspraak beschrijft met mannen die ze ontmoet had op het internet. Citaat:

“Mijn liefdesleven zag er belabberd uit. Beter gezegd: Er was helemaal geen liefdesleven. Sinds mijn laatste relatie waren vier en een half jaar verstreken, en hoewel deze relatie nogal een ramp was geweest - ik was op het eind helemaal gewend geraakt aan het om me heen gooien van de vaat en andere voorwerpen – was ik niet van plan om meer dan een paar maanden single te blijven.

Daarom had ik me na een jaar zeer systematisch op partnerjacht begeven, en daarbij zo goed als niets nagelaten. Ik had me laten registreren op flirtlijnen, op contactadvertenties geantwoord en me laten koppelen aan de schoolvriend van de man van een vriendin. Op deze manier heb ik echt veel mannen leren kennen: mannen als knoerthard31, koolmeesjesvriend007 en Max, 29, 189, n-r, schuchter, maar ín voor elk pleziertje.

Totaal heb ik vierentwintig mannen ontmoet. Dit was een behoorlijk lage opbrengst, gezien het feit dat ik via flirtlines met honderden mannen ge-emaild heb en met tenminste drie dozijn telefonisch in contact trad. Maar er waren niet meer dan vierentwintig mannen, die onder de veertig, geen dakwerker, en niet getrouwd waren en geïnteresseerd waren in een vrouw als ik – boven de vijfentwintig, niet blond, cupmaat A -. En die, de Nederlandse taal enigszins machtig waren en geen e-mails schreven als: “Stuur alsjeblieft zo snelll moogelijk een hele lichaam fotoo van je."

Wat echter – zoals men merkt als men elkaar in het echte leven ontmoet - niet de enige criteria zouden moeten zijn waarop je een man kiest.

Neem bijvoorbeeld knoerthard31, die zag er net als de nieuwe vriend van mijn zus uit. Knoerthard31 wilde mij eigentlijk alleen zo snel mogelijk laten zien, waarom hij zich Knoerthard31had genoemd. Het liefst meteen in het café, waar wij zaten op klaarlichte dag. Terwijl ik probeerde uit te vinden wat hij dacht van de oude Katharine Hepburn-films, en hoe hij tegenover kinderen en huisdieren stond, probeerde hij mijn hand te nemen en stopte die in zijn schoot

“31 is niet mijn leeftijd ”, fluisterde hij. “Als je begrijpt, wat ik bedoel?” “Dan misschien je huisnummer?” Ik probeerde mezelf dom voor te doen , terwijl ik mijn handen zo ver mogelijk van hem vandaan hield. Het beste boven mijn hoofd. De serveerster dacht, dat ik haar riep en antwoordde: “Ik kom zo.”

“Ken je African Queen?”, stotterde ik. “Mijn knoert”, zei knoerthard31. “Mijn knoert is precies 31 centimeter lang. Je mag best even voelen.” “Ach neen”, zei ik, intussen rood aangelopen. “Het moet een misverstand zijn. Ik ben in werktuig, hoe hard of lang ook, jammer genoeg helemaal niet geïnteresseerd.

Knoerthard31 liet sissend zijn adem ontsnappen. “Dat dacht ik al gelijk, toen je hier binnenkwam. Frigide koe! De anderen hebben in ieder geval geen klagen gehad. Je hebt geen idee wat je mist.” En toen stond hij op en verliet het café, zonder zijn cappuccino te betalen.

… Na deze ervaring was ik een beetje voorzichtiger geworden. Ik koos voor een café met een achterdeur waardoor ik kon verdwijnen voordat de rekening op mij kwam te staan. Wij maagden zijn namelijk spaarzame naturen en houden ons geld graag bij elkaar. In de ontmoeting met koolmeesjesvriend007 kneep ik er tussenuit, toen ik merkte dat hij aan een dwangneurose leed . Blijkbaar moest hij met suiker patronen op het tafelkleed schudden om die vervolgens met natgelikte vingertoppen op te tippen en af te likken. Nadat ik dat zo’n vijftien minuten had aangezien, wist ik dat koolmeesjesvriend007 aan zijn eigen koolmeesje had gedacht, toen hij zich deze tic had aangewend.

Helaas, was ook Max, 29, 189, n-r, verlegen, maar altijd in voor wat plezier, een absolute ramp. In werkelijkheid, namelijk, was zijn naam Dieter, was hij 39 in plaats van 29 en net zo lang als ik ben, wat betekende dat hij vrij klein was. Bovendien was hij voor de dooie dood niet schuchter.

Hij vertelde me tijdens onze eerste ontmoeting dat hij zich Max had genoemd, tien jaar jonger en twintig centimeter langer gemaakt vanwege zijn ervaring dat anders niet de juiste vrouwen op zijn advertentie geantwoord hadden. Daar had hij natuurlijk gelijk in, ik was het beste voorbeeld daarvan. Voor dit was ik echter absoluut niet te vangen en ik verdween via de reeds beproefde achterdeur. ”

Deze zinnen behoeven geen verdere commentaar, ofwel?

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!