Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
de-innerlijke-werking-van-de-online-relatiebemiddelingen--een-kijkje-backstage

De innerlijke werking van de online relatiebemiddelingen:
Een kijkje backstage

Bij het zoeken naar een partner op internet, lopen velen achter een ideaal beeld aan, dat alleen zeer zelden met de werkelijkheid blijkt te kloppen. Vele rennen jarenlang achter een bepaald type man of vrouw aan, dat niet werkelijk bij u past.

In welke vorm online relatiebemiddelingen dit oppakken, leest u hier…

De beste online relatiebemiddeling

Het doel van de meesten, die een partner zoeken, is zo spoedig mogelijk een echt geschikte partner te vinden – zou men denken.

Maar in werkelijkheid, is het niet zo, wat men al kan zien en herkend op de promotie van sommige online relatiebemiddelaars: gedroomde partner, romantische relaties, vlinders in de buik en niet het minst het verliefd worden, wordt vaak op de voorgrond geschoven. Backstage weet men , dat alles anders is.

Het is helaas zo: mensen zeggen dat ze op zoek zijn naar een partner die echt bij ze past, maar hun wensen streven naar een partner, die in hun hoofd rondzingt als "mijn type" of "mijn ideaal”. Als iemand de naakte, wrede waarheid absoluut wil meemaken, dan zeggen we graag tegen hem: de zoektocht naar het ideaalbeeld is vaak het begin van het einde: „Ik word altijd op de verkeerde mannen verliefd“ betekent in vertaling: „Ik zoek altijd de verkeerde mannen, omdat ik afstorm op dit soort types, zoals vliegen op de strooppot”.

Dat wilde u niet lezen, nietwaar? Men kan echter niet de waarheid zeggen, zonder eerlijk te blijven.

Online relatiebemiddelaars weten dit allemaal. Ze zeggen het niet zo hard, omdat ze niemand willen kwetsen, maar ze hebben tenminste hun partner-overeenstemmingstesten. Dat deze testen zeker niet ideaal zijn, weten ze , maar ze staan wel toe waarschijnlijkheden te bemiddelen: „het is waarschijnlijk dat deze partners bij haar past als het type dat ze in haar hoofd heeft " kon zo’n uitspraak luiden.

Een geheim, dat eigenlijk geen geheim is, werd onlangs onthuld: het paar, dat door online relatiebemiddeling op de eerste afspraak komt, wordt bij elkaar gebracht op basis van criteria, die de relatie beïnvloeden, hoe het zich na ongeveer een jaar zal ontwikkelen. Die zin moet u minstens tweemaal lezen, voor wij het voor u eenvoudiger formuleren: de partner past waarschijnlijk voor de toekomst, maar u heeft dat bij de eerste afspraak waarschijnlijk misschien nog helemaal niet in de gaten.

De paradox bij het zoeken naar een partner wordt duidelijk: het doel snel uw perfecte partner te vinden, wordt gedwarsboomd door allerlei andere verwachtingen. De mensen die naar blind dates gaan, verwachten veel te vroeg liefde, romantiek en vlinders in de buik, net alsof ze nog in hun jeugd zouden zijn. Maar of de "chemie klopt", weten beide niet al na twee seconden en meestal ook niet na twee uur. Dan weet u in het beste geval, dat het een proberen waard is om met de andere mens een stap verder te gaan.

Online-relatiebemiddelaars gebruiken dus een soort van "blik op de toekomst" - en die kan veel waardevoller zijn dan de 'vlinders in de buik " die alleen al te snel er ook weer uitfladderen.

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!