Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
de-zijsprongetjes-moraal-door-de-eeuwen-heen

Gisteren ho, vandaag oef – of omgekeerd?
De zijsprongetjes-moraal door de eeuwen heen

Hoe zat het eigenlijk vroeger met slippertjes? Men is natuurlijk nauwelijks zo open als nu met het thema omgegaan.

In de volgende paragraaf leest u meer informatie over de verandering in de buitenechtelijke seksuele activiteit door de eeuwen heen.

De beste online relatiebemiddeling

Zijsprongetjes zijn geen nieuw fenomeen - al de Bijbel verwijst naar een affaire, die zelfs vanuit het perspectief van vandaag nog als verwerpelijk beschouwd moet worden. Het is het verhaal van koning David, die de echtgenote (Bathseba) van een officier (Uria) bevrucht en de wettige echtgenoot dan een zekere dood tegemoet stuurt. Hij wordt bedreigd met de straf van God - maar die is nooit voltrokken. Het zijsprongetje bleef dus ongestraft!

Of een zijsprongetje bestraft, verboden, of (meestal stiekem) bewonderd wordt, is van de cultuur afhankelijk waarbinnen het gebeurt. Hoewel theoretisch bij Mozes zowel mannen als vrouwen met de dood door steniging bedreigd werden, werden later slechts zweepslagen verstrekt of een gevangenisstraf gegeven.

In de late 20e Eeuw al bewonderden sommige vrouwen andere vrouwen, die een "open huwelijk" konden leiden, dus een huwelijk, waarin seks buiten het huwelijk volledig opgenomen was. Het begrip "consensuele overspel” kwam steeds meer en meer op, naarmate er meer koppels voor"partnerruil" of "swingen" samen kwamen.

Tegenwoordige visie op "zijsprongetje" Vandaag wordt het puur seksuele, eenmalige slippertje meestal niet als erg belangrijk beschouwd - vooral vrouwen maken zich veel meer zorgen dat hun mannen zich emotioneel aan andere vrouwen binden en dus om die reden het louter seksueel gemotiveerd escapade negeren. Omgekeerd is de zaak gevoeliger geworden:

Sinds het mogelijk is geworden om het vaderschap veilig en gemakkelijk vast te stellen, bewijzen steeds meer mannen dat hun vrouwen vreemd zijn gegaan en vergeven zulke "misstappen" niet.

Luistert men naar wat mannen tegenwoordig te zeggen hebben, die bij een zijsprongertje getrapt zijn, dan beweren ze bijna allemaal, dat zij hun vrouw, waarmee ze nu getrouwd zijn innig liefhebben – het slippertje heeft een ander doel gediend.

Vrouwen zeggen daarover zo goed als nooit iets - zelfs als ze een zijsprongetje toegeven, beschrijven ze het vaak als het recht van de wellustige vrouw, haar gevoelens onmiddellijk en volledig te bevredigen - bijvoorbeeld, indien het zijsprongetje met de echtgenoot van de vermeende "beste vriend" is gepleegd.

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!