Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
bestaat-er-een-goed-alternatief-voor-dating-apps-

Bestaat er een goed alternatief voor dating apps?
Een dating dienst vinden die je bevalt

Online dating apps  zoals Tinder zijn in Nederland tot volle bloei gekomen. Er zijn talloze redenen waarom singles zich hierop richten. Behalve dat ze een gemakkelijke manier aanbieden om te communiceren en nieuwe contacten aan te leggen, beloven ze ook dat men hier echte liefde kan vinden. Er zijn zowel voordelen als nadelen aan verbonden en, bovendien, bestaan er ook alternatieven.

De beste online relatiebemiddeling

Als je ooit op zoek bent gegaan naar de liefde, dan ben je waarschijnlijk op een of andere manier apps tegengekomen. Er bestaan inderdaad veel mogelijkheden en apps die voor verschillende soorten dating bedoeld zijn. Echter, er zijn veel mensen, in de hoop om vlinders in de buik te voelen, die zich soms afvragen of er een beter alternatief voor deze apps op het gebied van daten bestaat.

Liefde is als een virus. Het kan iedereen op ieder moment overkomen.
-Maya Angelou

Uiteraard is het een goed idee om even beide kanten te overwegen en te zien welke voordelen en nadelen deze diensten hebben voordat je een beslissing neemt. Zo kom je er precies achter wat voor voordelen deze diensten je bieden en of je beter van andere beschikbare opties gebruik kunt maken.

Dating Apps als Tinder: Voordelen voor singles in Nederland

Dating apps zoals Tinder zijn de laatste paar jaren in Nederland aan het bloeien. Het lijkt alsof bijna iedereen het gebruikt en dat er een app voor elk soort persoon bestaat. Iemand vinden blijkt een soort spel te zijn geworden; een spel die je misschien helpt om de juiste relatie te vinden (of misschien iemand voor een nacht vol plezier). Maar welke andere voordelen zijn er? Nou, je kunt…

  • Bijna de hele tijd online zijn… Dus, of je nu in de wachtkamer bij de dokter zit of in de bus, je kunt letterlijk met iedereen flirten die op je scherm verschijnt.
  • De meeste mensen op deze apps zijn vrij gemakkelijk, dus je voelt je niet onder druk te staan. Hierdoor trekt het veel mensen aan.
  • Het neemt niet veel tijd om je bij een dating app in te schrijven. In het algemeen kan je dit via Facebook doen en al je informatie wordt dan op je dating profiel gebruikt. Vrij handig.
  • Veel van deze diensten zijn ook gratis. Daarnaast kan je hiermee iemand vinden die dichtbij je woont, dus je hoeft geen twee uur te reizen om iemand te ontmoeten.

Deze voordelen trekken een groot aantal singles aan en het betekent ook dat je veel keuze hebt als je op zoek bent naar een romantische relatie. Maar uiteraard zijn er nadelen die niet meteen opvallen…

Nadelen van Dating Apps: Waar schieten ze te kort?

Tinder is erg populair in Nederland, gedeeltelijk omdat dating apps gratis zijn, hoewel het blijkt dat ze toch enkele nadelen hebben. Veel van onze lezers benadrukken dat ze een meer oppervlakkige dating ervaring creëren. Het lijkt alsof de mensen minder respect voor elkaar hebben, omdat sinds er zoveel keuze is, iedereen als beschikbaar wordt beschouwd. Daarnaast zien we dat er  ook andere nadelen bestaan die niet zo leuk zijn…

  • Bij dating apps verloopt alles heel snel: je chat met iemand, creëert een band en dan kan het allemaal opeens stoppen en praat je nooit meer met die persoon.
  • Wat ook best tegenvalt is het feit dat er veel getrouwde mensen zijn of mensen in een relatie die de dating apps gebruiken om hun eigen zelfvertrouwen op te peppen. Dit is natuurlijk niet erg handig voor singles die een partner willen vinden. 
  • Het is uiteraard een nadeel om je via Facebook in te schrijven; al je informatie wordt door de app overgenomen en geeft derde partijen de gelegenheid om je gegevens te bezichtigen. Dit hebben we al in ons artikel over Tinder Stalking besproken.

Dus, hoewel dating apps inderdaad leuk zijn, blijkt het voor degenen die iets meer dan online chatten willen, een nadeel te zijn. In dit geval komen de alternatieven goed van pas, vooral als het om het vinden van een stabiele partner gaat.

Wat houdt een Tinder alternatief in?

Hoewel het een van de populairste dating apps in Nederland is, bestaat er ook een alternatief voor Tinder. Veel van de grotere dating sites op de markt bieden de mogelijkheid tot diepere banden en “kwaliteit over kwantiteit” betreffende het vinden van iemand. Daarnaast hebben veel van deze sites apps en zelfs mobiele versies van hun sites waardoor ze veel flexibeler zijn.

Dus veel mensen zijn niet meer geïnteresseerd in Tinder en willen graag een alternatief uitproberen. Dit is zeer begrijpelijk, aangezien je nieuwe contacten kunt maken zonder talloze berichten die je op je mobiel overvallen. Bovendien, als je op zoek bent naar een serieuze relatie, wil je waarschijnlijk je tijd niet verspillen aan zinloze, oppervlakkige berichten. En, als kers op de taart, wordt het bemiddelingsproces van deze sites erg gewaardeerd door mensen die een partner zoeken!

Dus, wat is beter dan Tinder?

Het is eigenlijk niet zo moeilijk om dating diensten te vinden die beter zijn dan Tinder! De beste dating apps behoren vaak tot de meer “klassieke” dating sites, zoals EliteDating. De site richt zich meer op de diepere banden tussen mensen (aangezien ze een relatiebemiddeling site zijn, vragen ze je om een persoonlijkheidstest in te vullen). Hoewel dit misschien wat lastig lijkt, is er ook een duidelijk voordeel: de meesten hebben ook een app versie van de site.

Deze hoogwaardige dating apps zijn uiteraard niet alleen gericht op relatiebemiddeling. Contactadvertenties sites, zoals Zoosk, en sexdating sites, zoals C-Date, hebben tevens app versies die je de mogelijkheid geven om overal te flirten en ontmoetingen te regelen.

Wij hopen dat ons adviesstuk je een beetje inspiratie heeft gegeven. Je hoeft niet altijd voor de grootste dating apps te kiezen. Wij wensen je veel succes tijdens je zoektocht!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!