Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
blind-date--maar-zeker--de-belangrijkste-tips-bij-de-eerste-date

Blind date – maar zeker!
De belangrijkste tips voor de veiligheid bij de eerste date

Het zoeken naar een relatie op internet heeft veel voordelen: onafhankelijk van tijd en ruimte kunnen singles over de hele wereld elkaar leren kennen - veel efficiënter dan in de discotheek!

De beste online relatiebemiddeling

Maar opgelet: leugenaars en bedriegers vind je wel overal maar in de anonimiteit het net kunnen ook singles, die als ze liegen rood worden, ongehinderd lelijk huishouden... toch niemand die het ziet. Daarom zou u ook eens moeten bedenken, wat bij een date met iemand, die u op een internet heeft leren kennen voor onaangenaamheden zouden kunnen gebeuren en hoe u zichzelf daartegen beschermt!

Een ding moeten we in alle duidelijkheid vooruit zeggen;
de trend neigt naar echt snelle eerste telefoongesprekken en elkaar ontmoeten!

Enige jaren geleden was het nog gebruikelijk om maandenlang e-mails uit te wisselen, voor het tot een eerste blind date kwam. Dat leidde tot hoge verwachtingen en vaak ook teleurstellingen.

Tegenwoordig hebben veel singles ten eerste al een zekere ervaring met online-dating en gaan minder verkrampt naar hun 5e blind date dan naar hun première. Ten tweede hebben ze vastgesteld dat de kennismaking op internet weliswaar praktisch is, maar niet helpt, om de "Chemie" tussen twee personen te ontdekken...

Maar ook al is een en ander ondertussen losser en sneller geworden dan in de oertijd van internet-dating, men moet niet vergeten, dat men de ander bij de eerste ontmoeting nauwelijks kent (ook als schijnt hij al wel zooo vertrouwd te lijken) en daarmee een zeker potentieel aan gevaar aanwezig is.

We willen hier geen paniek zaaien. In het "normale" leven handelt u eenvoudigweg naar uw buikgevoel, om niet het "slachtoffer" van "schurken" te worden. Iedereen kent en volgt banale regels op als:

  • Stap niet bij vreemden in de auto!
  • Ga niet ondoordacht met vreemden mee naar huis!
  • Neem altijd uw mobiele telefoon mee!

Met deze regels komt u al zeer ver, als u tot uw eerste ontmoeting met de nieuwe internetvlam komt. Daarenboven hebben wij hier de elementaire veligheidsmechanismen voor de clevere online-dater ofwel de slimme online-daterin opgesteld, waarmee u leugenaars al uit de verte kunt herkennen – voor het bij een eerste rendezvous in het werkelijke leven tot een grote teleurstelling of nog erger komt...

Blind date - maar zeker
1. Voor de blind date

Belangrijkste regel: wees nooit te goed van vertrouwen!

Ook als u het gevoel hebt, de juiste gevonden te hebben, kan een gezonde portie wantrouwen niet schaden.

Let ook op zonderlinge gedragingen of uitspraken, die elkaar tegenspreken en kap het contact af, als u instinct het u ingeeft!

Op een na belangrijkste regel: gun uzelf tijd!

U kunt ervan uitgaan dat paljassen snel de lust in u verliezen, als ze doorhebben dat u geen haast heeft, maar de nieuwe kennismaking in alle rust wilt uitbouwen.

De anonimiteit van singles op internet is de belangrijkste zekerheid. Bescherm dus in ieder geval uw anonimiteit, zodat u in het eerste contact nooit uw achternaam, adres of telefoonnummer prijsgeeft. Wees bovendien voorzichtig aan mensen, die u onder druk zetten, persoonlijke gegevens vrij te geven!

Ten derde: wees waakzaam!

Zie alstublieft niet in iedere nieuwe kennis een gevaar, maar ben u bewust, dat er zwarte schapen bestaan. Als u het gevoel bekruipt, met zo iemand te maken te hebben, jaag hem dan weg, de Mokerhei op ... er zijn genoeg witte schapen!

Ten vierde: telefoneren voor ontmoeten!

Grijp naar de telefoon, als een contact veelbelovend blijkt te zijn! U kunt zich op deze manier een nog omvattender beeld van de nieuwe flirt maken en vaststellen hoe vertrouwenwekkend uw de stem vindt.

Blind date - maar zeker
2. Tijdens de Blind date

Ten eerste: instinct in plaats van beleefdheid!

Schuw nooit op het laatste moment terug te krabbelen, als u een "raar buikgevoel" heeft!

Ten tweede: kies een neutrale plek met een achterdeurtje!

De eerste ontmoeting moet op een neutrale, openbare plek van uw (!) keuze plaatsvinden. Daar voelt u zich goed en veilig en bovendien weet u waar de toiletten en ook de achterdeur is... Heb alstublieft geen scrupules er stiekem tussen uit te knijpen als de date voor u onaangenaam of zelfs akelig wordt.

Ten derde; huur een "beschermengel" in!

Wijdt uw vrienden in en informeer hen over alle feiten met betrekking tot de eerste date. Speciaal onder vrouwen is geliefd, dat de vriendin tijdens de date een keer tijdens op de mobiele telefoon belt; van te voren worden dan meestal code-zinnen afgesproken, b.v.:

  • "Neen, we zouden toch woensdag gaan zwemmen." Betekent: "Dit type is verschrikkelijk, kom alsjeblieft toevallig voorbij en kom erbij zitten!”
  • "Ja, morgen kunnen we gaan joggen." Betekent: "Leuk type, ik bel je vanavond!”

U hebt alle vrijheid op dit model aan een systeem voor uw veiligheid voort te bouwen.

Leugenaars en bedriegers kunt u op internet net zo goed tegenkomen als in het normale leven. U moet slechts oplettender en slimmer zijn als zij, dan gebeurt u ook niets.

Veel succes bij de volgende date!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!