Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
de-4-grote-struikelblokken-voor-beginners

Online een partner zoeken: niet meteen in het begin al vertwijfelen!
De 4 grote struikelblokken voor beginners en hoe men ze kan omzeilen

In de loop van jaren hebben wij duizenden e-mails van mensen die adviezen wilden ontvangen. Mensen, waarbij de aanvang van het online naar een partner zoeken niet zooo vlot verliep als de reclame beloofde.

Met deze ervaring hebben wij in dit artikel de 4 belangrijkste hindernissen voor nieuwelingen op een rijtje gezet en vertellen wij u hoe u die kunt omzeilen.

De beste online relatiebemiddeling

Online een partner zoeken klinkt verlokkend eenvoudig: vanaf de registratie bij het eerste de beste single portaal tot de partner van uw dromen in 10 minuten! Idealiter kan het werkelijk zeer snel gaan - maar zo’n ideale situatie is de gelukkige uitzondering.

Wie niet tot de gelukkigen behoort, zal in zijn "online een relatie zoeken carrière" op een punt belanden, waarop een aantal dingen niet of niet direct lukken. Sommige neigen er dan toe het online een relatie zoeken ‘op zich’ te vervloeken: "Wat een onzin! Was toch duidelijk, dat zoiets absoluut niet werkt! En ik stommerik ben erin getrapt..."

Hé, zoveel kunnen we u verraden: het online naar een relatie zoeken heeft zich in de westelijke wereld in de laatste jaren naast vriendenkring, arbeidsplek, bars, sportverenigingen... als een vaste bijkomende mogelijkheid laten zien om de relatie van uw dromen te vinden. En deze manier functioneert: alleen in Nederland hebben 3.8 miljoen singles online een partner gevonden. Maar er is nog geen God van het online naar een relatie uit de hemel neergedaald!

Bij het online naar een relatie zoeken bestaan net als voor een avondje stappen een hoop regels en manieren van gedragen, waarmee de beginneling natuurlijk aanvangs nog niet vertrouwd is. Daarom gaat het hier.

Hindernis 1 bij het online naar een partner zoeken:
De beslissing voor een single portaal

Meer dan 2.000 single portalen dingen naar de gunst van novicen van het online naar een relatie zoeken. Juist de leek heeft nog geen ervaring in het onderscheiden van grote van kleine en serieuze van niet serieuze single portalen. Dan gebeurt er snel zoiets (we hebben echt alleen de namen veranderd, de rest is echt waar!):

 • Bert Simpel is op snelle-liefde-per-sms.nl (of zo) spontaan in de pittige Ramona R. verliefd geraakt en heeft "heel privé" honderden SMS-jes met het wachtwoord "ramona" aan 0900 gestuurd - de volgende telefoonrekening was hoog...
 • Silvia Sensibel (47) klikte op een oplichtende reclame en belandde bij flirt-kiddies.nl. Ze is daar de enige boven de 20 en komt tot de conclusie, dat ze het online naar een partner zoeken ronduit te oud is.
 • Dieter Denkblokkade heeft het volste vertrouwen in Google: hij komt via de eerste hit bij zijn zoekopdracht "supergeile contacten" op – u vermoed het al - supergeilecontacten.nl. Daar staat zelfs: "aandeel vrouwen 93%", daarom betaalt hij snel de jaarbijdrage van 399,- euro...

Voor u iets soortgelijks overkomt, raden wij u dringend aan om eerst 1-2 uur de tijd te nemen en minstens vijf single portalen gratis uit te proberen, voor u eraan denkt voor het online naar een relatie zoeken te betalen.

Met "gratis uitproberen" bedoelen we trouwens:

 • Maakt u met HOTMAIL, YAHOO, GMX een gratis nieuw e-mail-adres, aan dat u alleen voor single portalen gebruikt.
 • Meld u vervolgens eerst zonder foto en zonder veel data te verstrekken bij enige single portalen als lid aan.
 • Kijk een en ander eens aan: hoe bevalt u het single portaal? Wat voor singles en hoeveel hits levert de zoekfunctie o.a. op als u uw woonplaats zoekt?

Als uitgangspunt voor uw probeerfase hebben wij onze site "online-dating-websites" in het leven geroepen. Bij ons vindt u een keur aan grote en serieuze single portalen – gerangschikt naar categorieën. Als u niet juist op zoek bent naar een sexdating Site, speciale Singledatingsite of een russische vrouw, moet in de beide hoofdcategorieën kijken:

Contactadvertentie portalen en online relatiebemiddelingen worden totaalgenomen door meer dan 75% van alle zoekers naar een relatie gebruikt. U kent het onderscheid niet? Daarvoor zijn wij er toch: Contactadvertentie of online relatiebemiddeling? Wat is meer geschikt voor mij?

Hindernis 2 bij het online naar een partner zoeken:
Overgeprikkeldheid in de single portalen

Miljoenen singles wachten in de single portalen – waar moet daar men beginnen? En enige – in het bijzonder vrouwelijke – beginners in een single portaal krijgen in de eerste dagen van hun online zoektocht naar een relatie tigduizend reacties. Dat leidt vaak tot overprikkeling en merkwaardige reacties, tenminste bij enige van onze lezers:

 • "Ik heb alle vrouwen in mijn woonplaats tussen de 25 en de 35 een bericht gestuurd (meer dan 3.000), en maar 3 antwoorden ontvangen! Dan is er toch iets niet in orde met het single portaal! Ik kreeg overigens nooit een reactie. Dat zijn bedriegers!”
 • “Nadat ik drie jaar door mijn zoon niet de deur uitgeweest, deed het goed zoveel aandacht te ervaren: meer dan 100 mannen wilden mij alleen al in de eerste week leren kennen - dacht ik: het waren bijna alleen maar standaardberichten. Meerdere benadrukten zelfs mijn 'attractiviteit', hoewel ik helemaal geen foto in het single portaal geplaatst had. Enige lange reacties met smerigheden waren er ook bij - en veel mannen waren veel te oud. Ondertussen irriteert het me als ik s ‘avonds in mijn postbox kijk.”

Het basisprobleem: de reusachtig grote keuze aan vrouwelijke singles schijnt bij veel mannen zoiets als een roes op te roepen: ze spreken iedereeen bij het online naar een relatie zoeken aan, die niet 1, 2, 3 onder de pannen is. Natuurlijk doen heel veel mannen dat parallel...

Lieve singles houdt bij het op online een partner zoeken, ook als de stroom reacties meer is dan u ooit zou aankunnen alstublieft het hoofd koel!

Onze tips door mannen die door de single-roes bevangen zijn:

 • Geen massamails versturen! Het levert niets op – buiten dat men zijn eventuele goede kansen verspeelt!
 • Wie flirtmails verstuurt zou eerst zijn eigen profiel op orde brengen, want dat bekijken de aangeschreven vrouwen natuurlijk als eerste. Zie daarvoor ook hindernis 3!
 • Treedt de dames met respect tegemoet dat betekent minimaal: refereer aan haar profiel! Dat duidt namelijk op interesse voor de PERSOON en niet alleen voor de foto.

Onze tips voor geïrriteerde vrouwen:

  • Accepteer, dat ook op single portalen vaak zeer stout aan toe gaat. De weg naar Mr. Right leidt in de regel over een hoop idioten, waarmee u niets te maken wil hebben. Zo is het leven, schat!
  • Als u teveel "reacties van uitschot" krijgt, formuleer dan uw aankondigingstekst scherper en maak de eisen, die u aan de prins van uw dromen stelt explicieter!
  • Laat desnoods uw foto buitenspel. Ongeveer een derde van alle vrouwen, die online een zoeken in de single portalen, is als het ware onzichtbaar onderweg en schrijft zelf doelgericht mannen aan om dan echter werkelijk vlot een foto aan te bieden. Op iedere goed single portaal bestaan er "Zwarte Lijsten" van lastige vereerders en zelfs de mogelijkheid al te schunnige vuiligheden aan de centrale te melden.

Hindernis 3 bij het online naar een partner zoeken:
Geen (veelbelovende) contacten

Bij deze hindernis gaat het als het ware om precies het tegenovergestelde: Er valt geen al is het nog maar zo klein succesje, dat de kritiek zouden kunnen weerstaan bij het bij het online naar een relatie zoeken te behalen:

   • Annie Alwetend benadrukt in haar annonce, dat ze absoluut geen zin heeft in diverse eigenschappen bij mannen: een buikje een kale kop, een bril- om de gele gordel in Power Yoga maar niet te noemen. Ze wacht nog steeds op haar eerste reactie...
   • Gelijksoortige problemen heeft Hannes Halfwas, die zijn sexy kippenborst echt als een brede borst gepresenteerd heeft – op een andere foto toont hij zichzelf bierdrinkend met zijn voetbalkompanen. Ook hier wil maar geen succesje behaald worden - de dameswereld neemt op een of andere manier maar geen notitie van Hannes...

Juist nu moet de eerzucht iemand aansporen!Wie het betreft heeft maar een ding te doen: oefenen! oefenen! oefenen!

Hier uw oefenschema voor het online naar een relatie zoeken:

Hindernis 4 bij het online naar een partner zoeken:
De eerste ontmoeting was een afknapper

Ook voor onze laatste grote hindernis bij het online naar een relatie zoeken laten wij u weer typische e-mailcitaten zien:

   • "Annelies zag werkelijk lekker uit op de foto in haar contactadvertentie – en ons telefoongesprek klonk uiterst veelbelovend. Ik stelde een gemeenschappelijk etentje bij mijn lievelingsgriek voor, zij stemde daar dankbaar mee in. En toen dit: 6 uur lang heeft ze mij met details over haar laatste relatie lastig gevallen - neen bedankt!”
   • "Met Jan-Peter wil ik niets meer te maken hebben: op het toetsenbord een poeet, maar in het echte leven gedraagt de man zich als een boer, heeft geen verstand van zichzelf verzorgen en praat als een ketellapper!”
   • "Ik had met Ursula de hele nacht doorgechat, maar bij onze eerste date wisten wij absoluut niets tegen elkaar te zeggen.”

Net bij diegene die de eerste ontmoeting lang uitstellen is de teleurstelling reusachtig groot als de gedachte droompartner zich als een bittere pil ontpopt. Omdat: in de periode die eraan vooraf gaat wordt een ongelooflijke hoog verwachtingspatroon opgebouwd.

En omdat: wie voor de eerste keer een blind date heeft, emotioneel een hoop investeert in deze "gewaagde stap op onbekend terrein”.

Na zo’n domper neigen velen ertoe van het online naar een partner zoeken af te haken. Motto: "Ach, voor mij is dat online een relatie zoeken gewoon niets!”

Let op: het enige, wat u hier zou moeten loslaten is de verkeerde zienswijze op het online een relatie zoeken:

   • Of twee mensen werkelijk bij elkaar passen hangt ervan af of de chemie klopt of – zoals de volksmond zegt: of men elkaar kan uitstaan. Dit beslissende aspect kan men alleen uitvinden in een "date in het ware leven", maar niet online in een single portaal! Dat kan een single portaal niet voor elkaar krijgen!
   • Het online een relatie zoeken biedt u echter een te gekke kans, snel en ongecompliceerd een "date in het ware leven" te maken, zoals u ten eerste nog nooit gehad heeft en waarbij u ten tweede vooraf al relatief veel van de ander weet.
   • Zie de blind dates, die het online een relatie zoeken oplevert als kleine aardige avontuurjes in het leven van alle dag, maar raak niet verkrampt door het idee "dadelijk ontmoet ik mijn toekomstige huwelijkspartner!”
   • Investeer niet te veel gevoelens VOOR de eerste ontmoeting!
   • Ontmoetingen zijn werkelijk zeer ongevaarlijk, als u zich aan enige regels houdt, die wij in het artikel "Blind date – maar zeker! De belangrijkste tips bij de eerste date" uitgelegd hebben.

Veel succes in het single portaal en bij de volgende date!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!