Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
vriendin-gezocht--waar-kan-ik-er-een-vinden-

Vriendin gezocht: Waar vind je er een?
Gezocht: Een serieuze relatie

De uitdrukkingen “partner zoeken” of “een vaste relatie vinden” ontgaan veel mensen. Eigenlijk zijn er veel singles die geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Er wordt vaak met goede bedoelingen gezegd: “Ga gewoon uit en dan ontmoet je wel mensen!” Maar in werkelijkheid is dat geen nuttig advies

Veel mannen vragen zich af of de oproep “vriendin gezocht” ooit werkelijkheid zal worden en veel vrouwen zoeken naar een vaste vriend.

De beste online relatiebemiddeling

Online dating sites en apps proberen het gemakkelijker te maken voor de Nederlandse singles. Deze platforms zijn speciaal gemaakt voor singles om elkaar te ontmoeten. Je vind er een leuk profiel, begint een conversatie en beslist dan of je die persoon wilt ontmoeten. Behalve deze procedure, die je vaak bij de algemene datingsites tegenkomt, zijn er ook andere manieren om een partner te vinden. De meer gespecialiseerde versies zijn de relatiebemiddeling sites of de contactadvertenties sites die gemaakt zijn met de specifieke intentie om mensen te helpen bij de zoektocht naar een serieuze relatie.

Partner zoeken: Hoe en waar kun je liefde vinden in Nederland 

In heel Nederland vind je singles. Zonder twijfel zijn velen erg gelukkig met hun single leven en hebben ze geen enkele intentie om dat te veranderen. Er zijn echter veel mensen die graag een partner zouden willen hebben. Dit kan zijn voor gezelschap, regelmatige sex, affectie of het verlangen om de liefde van hun leven te vinden. Dit zijn allemaal goede redenen om het plan “vriend of vriendin gezocht” in praktijk te brengen.

Bij een huwelijk gaat het niet om leeftijd, maar om het vinden van de juiste persoon.
-Sophia Bush, Amerikaanse actrice

Dus waarom zijn er zoveel mensen die nog niet hun perfecte match hebben gevonden, terwijl ze niets anders willen? Bij sommigen komt het door het gebrek aan vertrouwen. Anderen brengen hun wensen alleen uit aan het universum en hopen dat ze uit zullen komen (spoiler alert: dat zal niet gebeuren).

Iets om te overwegen: Gemiddeld zijn er net zoveel single vrouwen als single mannen. Dan kunnen we ook vaststellen dat er meer dan één goede match mogelijk is voor elke man of vrouw. In theorie zou het niet zo moeilijk zijn om een serieuze relatie te vinden! Dus laten we een dieper kijkje nemen in dit onderwerp!

Partner zoeken: Sommige mensen weten precies waar ze er één kunnen vinden

Sommige singles weten precies waar ze een partner kunnen vinden, hetzij voor een romantische relatie of meer serieuze doeleinde. Anderen hebben er helaas meer moeite mee en dat komt door verschillende factoren. Verlegenheid is vaak een reden, en ook het onvermogen om nieuwe mensen te ontmoeten (door een druk werkschema of een kleine woonplaats met weinig singles). “Vriendin gezocht” kan bij mannen moeilijk worden als ze vaak hun tijd in een door mannen gedomineerde omgeving doorbrengen. Vrouwen die een vriend zoeken zullen vaak hun sociale cirkel moeten uitbreiden en uit hun comfort zone komen.

In zulke gevallen komt online dating goed van pas. Nu worden de singles overspoeld met keuzes op het gebied van dating apps en websites. Relatiebemiddeling sites en online dating bureaus zijn ook een helpende hand en leveren zeer goede resultaten dankzij het geavanceerde matchmaking systeem dat door hun wordt aangeboden!

Liefde vinden: Hoe en waar

Als je gebruik maakt van online datingsites en apps, moet je niet vergeten dat je uiteindelijke doel is om contact te maken met andere mensen. Deze diensten zijn er om je te helpen om een breder scala van mensen te leren kennen en nieuwe singles te ontmoeten die je anders niet was tegengekomen. Je kunt daar gelijk beginnen met chatten met een potentiele levenspartner, maar het heeft geen zin als je geen enkel moeite neemt om het contact op een ander niveau te brengen!

Wij hebben hier een paar tips voor je samengesteld!

  • Tip #1: In het geval “vriendin gezocht” is het belangrijk om te oefenen met praten met vrouwen. Als je als man moeite hebt om met vrouwen te communiceren, dan is de beste oplossing om zoveel mogelijk vrouwen te benaderen en met ze een conversatie te hebben. Het klinkt eenvoudig, maar het is best een uitdaging voor mensen die verlegen zijn en weinig vertrouwen in zichzelf hebben; liefde vinden is niet altijd gemakkelijk. Zelfs als je alleen vriendschappelijke bedoelingen hebt met iemand, is het toch een goed idee om met ze te oefenen praten zodat je je er bewust van wordt dat vrouwen net zoals jij ook mens zijn.
  • Tip #2: Wees jezelf. Ja, het is een cliché. Bij partner zoeken is dit erg belangrijk, want je wilt iemand vinden die je aanvult, begrijpt wie je werkelijk bent en je wilt om wie je bent. Jezelf trouw blijven helpt je om iemand te vinden die goed bij je past. Uiteindelijk betekent dit dat je veel relaxter in je relatie zal staan, omdat je niets hebt verborgen of later hoeft uit te leggen. 
  • Tip #3: Stop met babbelen. Luister naar wat de ander te zeggen heeft (houd oogcontact, maar niet op een enge manier!) en geef een reactie op wat hij of zij zegt. Zo mogelijk probeer dan om een paar van je persoonlijke verhalen over het onderwerp te vertellen om een soort connectie te creëren. Een serieuze relatie houdt alleen stand als er een open en eerlijke communicatie is gevoerd. 
  • Tip #4: Maak oprechte complimenten. Iedereen houdt wel van een compliment, als het maar oprecht is. Bij relatie zoeken hoort aanhoudende valse vleierij niet thuis! Bij vrouwen is het gepast om niet alleen op de fysieke kenmerken te concentreren. Praat liever over de leuke kanten van haar karakter en geef complimenten over haar intellect. 
  • Tip #5: Wees geduldig. Bij vriendin gezocht kunnen we veel van de bovengenoemde nuttige tips opvolgen, maar soms moeten we ons gewoon zelf overgeven aan de loop van de gebeurtenissen. Als je de situatie te veel onder controle probeert te houden, kan dat voor onnodige spanningen zorgen en zelfs averechts werken. Zo creëer je de indruk dat je wanhopig op zoek bent naar een vriendin en dat is best afschrikkend vooral voor de vrouw die je leuk vindt. ;)
  • Tip #6: Geduld. Je weet al ongeveer wat je moet doen tijdens je zoektocht naar een partner, maar vergeet niet dat je niets kan forceren. Uiteraard moet je het een en ander in handen nemen om een vriendin te krijgen, maar sommige dingen in een relatie gaan gewoon vanzelf. Als je gespannen en opdringerig bent, dan zal de ander dat niet heel erg waarderen!

Al deze tips zijn alleen nuttig als je ze daadwerkelijk realiseert en actie onderneemt om iemand te ontmoeten. Dus ga door de verschillende online datingsites, die wij hebben beoordeeld, heen en bekijk welke voor jou het meest geschikte is om een partner te vinden!

We wensen je succes met je zoektocht!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!