Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
hoe-men-een-zijsprongetje-handig-verdoezelt

Hoe men een zijsprongetje handig verdoezelt

Volgens verschillende enquêtes hebben tussen de 48% en 63% hun vaste partner al eens bedrogen.

Opdat u bij uw zijsprongetje niet betrapt wordt, hebben wij enige tips in dit artikel verzameld.

De beste sites voor seksdating

Als het u nog helemaal niet om het verdoezelen gaat, maar veel meer om eerst maar eens een geschikte partner voor een aanvullende relatie te vinden, dan kunnen wij u misschien met het volgende artikel helpen:Let op, bedrog: Laat u niet bij het vreemd gaan bedriegen!

Maar nu ter zake: maar enkelen onder u leven in een open relatie, de meesten zullen echter ooit wel eens een zijsprongetje wagen. Daarom hebben wij een paar goede adviezen opgesteld, zodat u erotische avonturen niet direct aan het daglicht komen.

Dat uw zijsprongetje uitkomt kan in principe alleen door de volgende mogelijkheden gebeuren:

 • U laat tastbare sporen achter (vreemde haren in het huwelijksbed, inflagranti betrapt worden, ondubbelzinnige SMS of e-mail).
 • U maakt zich verdacht, omdat u zich in uw hoofdrelatie anders gaat gedragen (cadeautjes door een slecht geweten etc.).
 • De partner van uw aanvullende relatie gaat zich met zaken bemoeien.
 • Bewust ingewijde of toevallige medeweters houden hun mond niet.

Een groot risiko neemt u trouwens als u in uw eigen naaste omgeving vreemdgaat. De beste vriend van uw man? De op carrière beluste secretaresse? (Never fuck in the company!) Dan kan je op de problemen wachten. Zoek liever op internet naar een partner voor een aanvullende relatie.

Zijsprongetje handig verdoezelt
1. Omgeving scheppen voor een aanvullende relatie

In elke relatie slijpen zich na enige tijd vaste rituelen en een zeker ritme in. Een aanvullende relatie verandert UW ritme enorm.

Dat moet de vaste partner natuurlijk niet meekrijgen. En daarom moet u uw ruimte voor zelfontplooiing behouden of creëren.

In praktische zin betekent dat:

Tijd om u zelf te ontplooien moet er komen!

U bent tot nu toe altijd punctueel van uw werk thuisgekomen en u heeft de weekenden principieel samen doorgebracht? Plotseling komt u vanwege "belangrijke afspraken" laat of helemaal niet naar huis? Dat gelooft toch geen mens! Dus: richt wat betreft tijd tijdspannes in waarin u slechts moeilijk door uw partner gecontroleerd kunt worden:

 • Ideaal is natuurlijk, als u op grond van uw beroep veel onderweg bent, bijv. op zakenreis in binnen- en buitenland, naar seminars voor bijscholing (die vinden meestal doordeweeks plaats ;-)), klantenbezoek – of u werkt niet in uw eigen woonplaats.
 • Ontwikkel nieuwe hobby’s: fitnesscentrum, cursus aan een of andere instituut, "op pad gaan" met vriendinnen of vrienden, skireisje met een clubje...
 • Als vrouw, waarvan de man werkt en veel onderweg is, heeft u het natuurlijk bijzonder makkelijk.

Financiële ruimte ook!

Net zo belangrijk als vrijheid in tijd zijn de geldelijke middelen. Want de aanvullende relatie is normalerwijze met enige extra uitgaven verbonden, b.v. chique dineren, ontmoetingen in hotels, een weekenduitstapje met de nieuwe lover.

Leg daarom contant geld opzij. Met kaart betalen is tamelijk riskant.

Onopvallende contactmogelijkheden scheppen.

Wij raden u aan:

 • Regel een prepaid kaart voor uw mobiele telefoon.Die kunt u contant betalen en goed verstoppen, b.v. in de binnenvoering van een brillenkoker of een portemonnee.
 • Of u schaft een tweede telefoon aan voor "privé doeleinden". Mocht het ding ontdekt worden, heeft u gelijk een smoes paraat: “Die is van een vriend/collega, heeft hij in de kroeg/bureau laten liggen.”
 • Maak een nieuw e-mail account aan: dit roept u niet over een e-mail client als "Outlook" op, maar over internet. En het beste niet thuis. Zo laat u geen sporen na. Gratis e-mail accounts vindt u b.v. YAHOO, HOTMAIL of GMX.

Zijsprongetje handig verdoezelt
2. De houding tegenover de vaste partner

Uw vaste partner kent u van binnen en van buiten!In een fase met een aanvullende relatie maakt u zich verdacht, als u zich opvallend anders gaat gedragen. Onderschat het 7e zintuig van uw hoofdpartner niet! Juist vrouwen hebben een onverklaarbare intuïtie voor zijsprongetjes!

Blijf normaal!

Speel "het leven van alledag"!Verander uw houding voor geen millimeter. Iedere verandering maakt u verdacht – maakt niet uit in welke richting. Bijzonder vaak voorkomende bevliegingen:

 • Een pathologisch goed humeur verspreiden, graag ook direct na het opstaan
 • De vaste partner veel meer of veel minder opmerkzaamheid schenken
 • Of louter door een slecht geweten cadeau’s aanslepen
 • Helemaal geen sex meer willen of anders in bed reageren
 • Pijnlijk zorgvuldig leeggemaakte zakken
 • Anders omgaan met de mobiele telefoon: vaker aan ofwel uit dan anders, steeds bij u dragen, uitzetten van de beltoon, op stil zetten, trilalarm...

Eenvoudige, plausible uitvluchten van te voren bedenken!

"Van te voren bedenken" is hier het sleutelwoord! Niets is pijnlijker en verraderlijker dan het spontaan optreden van zenuwachtigheid, gestotter en de rode kop, als u zich betrapt voelt. "Van wie is die SMS?” "Uhuhuhuh..." "Vandaag was er een brief bij de post. Je bent geflitst. In Saint-Germain. Wat heb je daar gedaan?" - "Uhuhuh...”

Bedenk van te voren bij elke stap die uw met uw aanvullende relatie doet al van te voren een uitvlucht. Was zou wie kunnen merken? Was zeg ik, als ik daarmee geconfronteerd word? Een uitvlucht is des te beter, naarmate hij eenvoudiger, plausibeler en logisch is.

Alleen in geval van nood liegen!

Hoe gecompliceerder uw leugenverhalen worden, des te makkelijker verklapt u zich een gegeven moment en des te eerder tegenspraken aan het licht.

Zijsprongetje handig verdoezelt
3. De houding tegenover de partner van de aanvullende relatie

Als u niet ontdekt wilt worden, dan moet u uw partner van de aanvullende relatie tot uw bondgenoot maken en duidelijke spelregels afspreken, anders ontstaat er heel snel een chaos.

Niet met singles vreemdgaan!

Het probleem van een aanvullende relatie met een single: Denken, dat men ergens aanspraak op kan maken! Het gevaar is groot, dat de single verliefd op u wordt en daarmee tot een bedreiging wordt. Bij iemand, die net als u een vaste relatie heeft, is dit risico veel kleiner.

Niet chanteerbaar maken!

Zoek een partner voor een aanvullende relatie van gelijk niveau. Niet de op carrière beluste secretaresse, die vervolgens een loonsverhoging verlangt. En ook niet de medewerker van uw man, die op de stoel van de chef loert. Ga ervan uit dat iemand, die een voordeel uit een zijsprong kan trekken, dat ooit een keer zal doen...

Open kaart spelen!

Als u ook nog tegen uw partner van de aanvullende relatie liegt, dan wordt de affaire snel tot een vabanque-spel! Geef vanaf de eerste ontmoeting toe, dat u al vergeven bent en alleen maar een beetje afwisseling zoeken!

Spelregels vastleggen!

Spelregels moet u niet alleen opstellen om zelf niet ontdekt te worden. Net zo belangrijk is dat voor u spelregels worden opgesteld zodat u voor uw partner van de aanvullende relatie niet een bedreiging vormt. Want als zij ontdekt wordt, dan wordt u ook ontdekt. Daar kunt u zeker van zijn. Een paar suggesties:

 • Wanneer, hoe en door wie wordt gecommuniceerd (mobiele telefoon, e-mail, SMS,...?)
 • Wanneer, waar en hoe vaak zijn ontmoetingen mogelijk?
 • Wie vertelt wie wat van het vreemdgaan?

Wat te doen bij LCS?

De afkorting "LCS" komt – hoe kan het anders - uit Amerika en staat voor "Life Changing Sex”. Dus de beste sex van uw leven, die alles verandert en u gek maakt. Is natuurlijk geweldig, als u dit in uw aanvullende relatie zou meemaken, maar ook tamelijk kritiek voor uw vaste relatie.

Onze tip: leef u eerst een paar weken maar eens de te gekke "LCS" krachtig uit en overweeg dan opnieuw of de hele geschiedenis werkelijk zo belangrijk voor u is, dat u afscheid neemt van uw hoofdpartner. Aanvankelijk bent u misschien ongelooflijk euforisch, maar de ervaring leert dat alles ook weer snel ook maar relatief is.

Voorbehoedsmiddelen hoog in het vaandel!

Een kind met een vreemde partner zou toch nogal onpraktisch zijn. Een geslachtziekte ook. Dus sta op het gebruik van bijv. een condoom!

Voornamen mijden!

Noem uw partner bij het vreemdgaan zo min mogelijk bij voornaam. Uw hersens wennen er anders aan. En dan ontglipt u "Ohhh Petra" ofwel "Ohhh Jan-Willem", als u met uw vaste partner in bed ligt of in uw slaap praat.

Niet te lang met dezelfde aanvullende relatie!

Oude regel: hoe langer u met dezelfde persoon vreemdgaat, des te meer wordt de zaak een gewoonte en des te nonchalanter wordt u. Hatsiekiedee - is alles uitgekomen. En bedenk: hoe langer een slippertje duurt, des te moeilijker vergeeft uw vaste partner u.

Zijsprongetje handig verdoezelt
4. Sporen vermijden en uitwissen

Tot nu toe draaiden onze adviezen primair om op het "zachte" tussenmenselijke vlak onontdekt te blijven en risico's te minimaliseren. In dit deel gaat het erom ervoor te zorgen, dat "harde feiten", die overspel aan het licht zouden kunnen brengen, allereerst helemaal niet ontstaan ofwel onzichtbaar blijven.

Let op sporen op het lichaam!

Niets is verraderlijker dan lippenstift, krabben op de rug, parfum, haren en ongewassen handen. Wees er zo dus zorgelijk bedacht op uw lichaam na het erotische avontuur weer op orde te brengen!

Vertoon u niet samen in de openbaarheid!

Wees altijd op uw hoede. Vermijd uw stamkroeg. Ga niet stevig omarmd door het winkelcentrum. Als het toeval het wil, loopt u direct in de armen van een bekende van uw vaste partner.

Zoek geschikte locaties voor het overspel uit!

Waar zal het heimelijke liefdesuurtje plaatsvinden? We zijn de verschillende locaties eens nagegaan:

 • Bij haar of hem thuis?
  Neen, helaas taboe. Denk aan vlekken, onverwacht binnenkomen van de vaste partner of, of, of.
 • De knuffelwei bij vrienden
  Medeweters zijn heel slecht, als u professioneel een aanvullende relatie wilt aangaan. Bezie de volgende locaties!
 • In een hotel
  Geheimhoudingtechnisch super, maar op den duur ietwat duur. En helaas een beetje onpersoonlijk.
 • In het groen
  Vind een goed beschut plekje! En denk eraan uzelf na afloop weer op te frissen, anders krijgt u troubles!
 • In de swingclub
  Ja, dat klinkt misschien komisch, is maar bij nader inzicht absoluut praktisch. Ten eerste kunt u zich daar in een separée terugtrekken, ten tweede is het voor paartjes vaak gratis, ten derde zijn er drankjes en hapjes voor luiaards en ten vierde hebt u gewriemel en opwinding inclusief...

Geen medeweters!

U heeft alleen uw beste vriendin ingewijd? Of uw maat geeft u een alibi, want een tijdje terug heeft u hem ook gedekt? Of u schept aangeschoten een beetje op, tenslotte is men toch onder ons. Dan kan toch niets gebeuren...

denkt u. Wat gebeurt er dan als de dikke vriendschap ooit voorbij is. Dan hebt u een behoorlijke troef tegen. Of als de vrouw van uw maat zich laat scheiden. Hij geeft u de schuld en maakt grote problemen.

Behoud de controle!

U moet het heft in handen houden! Bepaal wanneer er gebeld wordt! Leg vast, waar ontmoetingen plaatsvinden. Alleen zo kunt u zich zelf voor onverkwikkelijke verrassingen behoeden.

Denk aan de details!

Hier nog een paar kleine tips en trucjes om u zelf niet verdacht te maken:

 • De aanvullende relatie nooit in de mobiele telefoon onder de echte naam opslaan. Beter zijn onschuldige aanduidingen als: "ANWB", "Mailbox uit het buitenland”
 • In geen geval de aanvullende relatie vanaf een PC zoeken, waarop de partner ook toegang heeft. In ieder geval is het beter naar een internetcafe te gaan.
 • Betaal altijd met contant geld! Alles het andere geeft sporen, b.v. rekeningafschriften of afrekeningen van uw kredietkaartbetalingen, die in de gezamelijke brievenbus terecht komen.
 • Verkeersregels braaf opvolgen! Anders wordt u - eventueel zelfs in begeleiding - geflitst of krijgt u bonnen van plekken, waar u nooit had mogen zijn!
 • Gebruiksvoorwerpen voor uw overspel laten zich prima verstoppen onder het reservewiel in de kofferruimte.Tenminste tijdelijk.

Zijsprongetje handig verdoezelt
5. Als de aanvullende relatie toch een keer uitkomt

Om u voor deze onaangename mogelijkheid van de mogelijkheden uit te rusten, moet u op de volgende drie regels letten. Dan valt het uw vaste partner veel makkelijker om u uw escapades te vergeven.

Langs een achterdeurtje ontdekt worden is het allerergste!

Onze innige deelneming. U komt nietsvermoedend naar huis en uw partner weet alles. Grote vertrouwensbreuk, men voelt zich bekocht en verraden. Reuze scène. Alles uit!

Denk eraan: u moet in het offensief gaan en alles opbiechten! Hoe? Daarover later meer. En: u moet er altijd rekening meehouden dat uw vreemdgaan uitkomt. En altijd een gesprekstactiek voor dit geval in uw achterhoofd hebben!

Ook bij chantagepogingen altijd direct in het offensief gaan!

"Als je niet met mij gaat samen wonen/mij niet 10.000,- € geeft, verraad ik alles aan je vrouw!” Ook hier luidt het devies: snel naar de vaste partner en alles opbiechten.

Bij confrontatie de situatie analyseren!

Uw vaste partner werpt u voor: "Je bedriegt me! Ik weet het precies.” Nu moet u binnen de kortste tijd heel veel adrenaline uitstoten, hooggeconcentreerd zijn en uw houding bewaren. U heeft drie oogmerken: niet duidelijk kenbaar liegen, dat maakt alles alleen maar erger. De situatie aftasten: wat weet hij/zij werkelijk? En ten derde: zoveel mogelijk ontkennen en bagatelliseren.

Na uw eerste reactie gaat er dan om zo weinig mogelijk toe te geven en uw overspel te bagatelliseren. En redenen noemen waarom het gebeurd is: alcohol in het spel, werd verleid, je hebt mij verwaarloosd...

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!