agences matrimoniales, rencontre sexe, sites de rencontres - testé pour vous

Online dating websites in test: contactadvertenties, online relatiebemiddeling, sexdating sites...

De beste datingsites van Nederland 2018

Online dating nieuws uit Nederland: 13. november 2017

Wat voor invloed heeft online daten op de samenleving?


Sinds de aanwezigheid van online dating sites en dating apps is er veel veranderd op het gebied van het vinden van de liefde. Dit wordt ondersteund door het feit dat een derde van de huwelijken nu uit de online dating wereld voortkomt. Uiteraard kan men in dit geval over de belangrijke invloed van internet op de samenleving spreken.

Met de opkomst van internet kwamen er ook relatie websites tevoorschijn. Tegenwoordig bestaan er talloze online dating sites en apps die hun diensten aanbieden met het vinden van de liefde. Enkele voorbeelden zijn relatieplanet.nl, Lexa, Tinder en Happn.

Van offline naar online

Wat voor nieuwe ontwikkelingen heeft het overgang van offline daten naar online daten met zich teweeg gebracht? Volgens onderzoekers Josue Ortega van de University of Essex en Philipp Hergovich van de universiteit van Wenen zijn de veranderingen kenmerkend. Tijdens online daten kom je mensen tegen die je waarschijnlijk offline nooit had ontmoet. Je beperkt je zoekacties niet alleen tot je eigen omgeving of netwerk, maar dankzij internet kan je veel verder gaan en met mensen uit verschillende hoeken van de wereld contact leggen.

De twee onderzoekers hebben zich verdiept in de karakteristiek van sociale netwerken van de afgelopen 50 jaar. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat dankzij online dating mensen vaker geneigd zijn om sociale verbindingen te leggen dan voorheen. Volgens Ortega en Hergovich zal er dankzij online daten een bijna complete raciale integratie plaatsvinden, zelfs als het in weinig daadwerkelijke ontmoetingen resulteert.

De onderzoekers beweren dat er veel meer interraciale huwelijken zullen plaatsvinden dankzij de aanwezigheid van de online dating diensten. Ze hebben al een vergelijking gemaakt tussen de huwelijken in de VS voor en na de opkomst van online dating en hebben een toename van interraciale huwelijken waargenomen.

Deze bewering wordt nog eens onderstreept door de onderzoekers met het voorbeeld van Match.com. Sinds deze bekende dating site in 1995 op internet verscheen, werd er een toename van interraciale huwelijken waargenomen. Hetzelfde werd na de lancering van Tinder in 2014 gezien.

Bron: metronieuws.nlOnline Dating Nieuws uit de Nederlandse single-scène:

online dating news
Alle onlinedating nieuws

Vergelijkbaar:

dating tips
Flirttips
Flirttips voor de wereld van singlebeurzen
dating sites analysis

Analyse overzicht
De beste
relatie online website in detail:
leden, technische gegevens, ...

Top