Logo
De beste datingsites van Nederland 2023

Onze Lexa ervaring

Lexa.nl

Lexa.nl

LoveYourImperfections

Onze mening

Op dit moment hebben we heleboel Lexa.nl ervaringen van leden bij onze redactie binnengekregen, die door ons worden geëvalueerd. Dus willen we nu graag een rapport afgeven over de positieve, maar ook negatieve ervaringen en meningen van de gebruikers van dit portaal. Als dit je niet zo interesseert, dan kan je gelijk naar onze testwinnaar gaan en de feiten gaan vergelijken.

 1. Positieve meningen van gebruikers
 2. Wat de gebruikers niet bevalt
 3. Lexa ervaring: Mannen en vrouwen
 4. Onze tip voor 2023 

De positieve gebruikerservaringen!

Dankzij de talloze brieven konden we de algemene stemming van veel gebruikers bepalen. De volgende punten kwamen het meest naar voren.

 • Veel leden zijn blij om te melden dat er altijd iets gebeurt in de "chat" sectie en ze zijn vooral blij dat de technologie deze druk kan weerstaan.
 • Leden die voor extra functies kozen, waren altijd onder de indruk hoe nuttig deze functies zich toonden.

Dus, het klinkt al goed! En volgens onze ervaring (Lexa) is het niet voor niets een van de grootste dating sites in Europa. Echter, de site heeft ook enige kritiek ontvangen. Wij hebben deze punten ook samengevat en er commentaar op gegeven.

De negatieve Lexa ervaring

 • Sommige singles hebben uiteraard een andere ervaring bij Lexa gehad. Dit gebeurt de hele tijd. In de meeste gevallen hebben slechte ervaringen met andere gebruikers te maken. Als een gebruiker zich niet goed gedraagt en je beledigt, dan hebben we een tip: op het profielpagina vind je een knop waarmee je de “moderator” in kan schakelen. Je vindt dit knopje ook in messenger.
 • Zo nu en dan klagen enkele mensen al na drie weken dat ze “niemand hebben gevonden” . Onze ervaringstip: Soms helpt het om meer aandacht aan je profiel op Lexa te besteden als je na enige tijd geen succes hebt. Nieuwe foto’s ,een meer gestructureerde en beknopte profieltekst of zelfs beter beantwoorde berichten naar andere singles kunnen het proces van het vinden naar een partner versnellen.
 • Veel niet-betalende leden klagen over de vervelende reclames op het portaal. Daar zijn we het natuurlijk mee eens. Hoewel, hoe moet de aanbieder anders zijn diensten bekostigen? Lexa geeft zijn basis leden veel meer gratis communicatie mogelijkheden dan zijn concurrenten. Daarom kan je je waarschijnlijk verheugen op het feit dat als je een premium lid wordt, er geen reclames meer verschijnen.

Lexa ervaring van vrouwen

Elke keer als we een portaal grondig onderzoeken, kijken we niet alleen naar de kritiek van de gebruikers, maar sturen ook ons team om het uit te testen. Zo verkregen we ervaringen van zowel mannen als vrouwen. Elk geslacht heeft bijna altijd een verschillende ervaring. Dit is wat de vrouwen over Lexa dachten:

 • Vrouwen voelen zich meer veilig tijdens het gebruik. Daarom worden de hoge veiligheidsnormen op prijs gesteld.
 • Bij online dating hebben de meeste vrouwen, zoals in het echte leven, veel negatieve ervaringen met vurige bewonderaars. Daarom werd de Block functie als zeer nuttig bevonden.
 • Zonder uitzondering, praten veel vrouwelijke Lexa leden opgewonden over hun ervaring met de nieuwe contactfilters. Wanneer bepaald wordt wie er precies naar je mag schrijven, is de postvak veel schoner en kan je werken aan het contact maken met voor je geschikte potentiële partners.

Dit is de Lexa ervaring van mannen:

 • De mannen waren ook onder de indruk van de veiligheidsnormen. Ze hadden het gevoel dat ze veel minder fakes tegenkwamen dan op andere portalen. Daardoor konden ze veel relaxter flirten.
 • Onze heren waren ook onder de indruk van de Shuffle functie. In plaats van dat je eindeloos door de lijsten van singles bladert, kan je een willekeurig profiel bekijken en beoordelen. Je geeft aan of je een persoon wel of niet zou willen daten.
 • Wanneer ze beschaafd schreven, kregen mannen ook voldoende reacties van vrouwelijke gebruikers.

Lexa ervaring: Zowel mannen als vrouwen melden dezelfde negatieve ervaringen

We waren verbaasd! Hoewel de perspectieven verschillend waren, waren de negatieve ervaringen van beide geslachten hetzelfde:

 • Het vaakst klaagden beiden: mannen en vrouwen over het feit dat ze voor een premium lidmaatschap moesten betalen. Echter, dit  kan als iets positiefs gezien worden. Als alles gratis was, dan zou men hier veel uitschot tegenkomen. Veel singles zonder enige toewijding zouden zich inschrijven alleen al omdat het kan. Dan zouden er legio inactieve accounts ontstaan die in het gegevensbestand rondhangen... Wie wil dat? Niemand.
 • Leden klagen steeds meer over het eerste contact. Ja, mannen klagen ook! De meeste berichten komen over als saai, ongemotiveerd, arrogant of vulgair. Dat is een ervaring die helaas ook in het echte leven plaatsvindt. Dergelijke gevallen gebeuren ook in clubs. Het is iets wat een portaal als Lexa er niets aan kan doen.

Onze tip voor jouw Lexa ervaring 2023:

Wij van Online-Dating-Websites.nl hebben al vele jaren ervaring opgedaan met Lexa en kunnen het aanbevelen. Uiteraard is het een goed idee om je eigen ervaring op te doen. Met een basis lidmaatschap kan je bijna alles gratis uitproberen. Als je wilt, kan je ook je eigen persoonlijke ervaring met Lexa naar ons toe sturen. Wij kijken uit naar je bericht!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!