Logo
De beste datingsites van Nederland 2024

Onze ervaring met relatieplanet

relatieplanet.nl

relatieplanet.nl

De grootste datingsite van de Benelux

Onze mening

Relatieplanet klinkt voor velen erg bekend in Nederland. En dat is geen wonder, aangezien het portaal een van de meest leidende en populairste datingsites van het land is. Uiteraard hebben we door de jaren heen tevens enkele ervaring rapporten van gebruikers ontvangen, die wij onder de loep hebben genomen. Wij hebben zowel deze rapporten als onze ervaringen met Relatieplanet voor je samengevat. Met behulp van onze kleine inhoudsopgave kun je snel naar het onderwerp gaan dat je interesseert. Als dit niet iets voor jou is, dan kun je tevens een kijkje nemen naar onze andere testwinnaars, zoals Zoosk.

  1. Dit is onze ervaring met Relatieplanet
  2. De ervaringen van onze testers
  3. Zijn er ook negatieve reviews?
  4. Conclusie

Relatieplanet ervaring: Wat wij weten

Wij vinden de site van binnen en buiten erg cool. Het is niet alleen visueel fantastisch, maar je kunt je ook snel inschrijven zonder ook maar enig probleem tegen te komen. Daarna kun je gewoon je eigen profiel invullen of een kleine rondleiding door het portaal nemen. Je kunt ook veel grondiger de profielen van elk lid bekijken of door middel van de zoekfunctie uitzoeken of er een passend gezelschap bij je in je buurt woont. Alleen kun je niet gelijk gebruik maken van de “flirt” functie; daarvoor moet je eerst je profiel helemaal invullen.

Er bestaat een “profiel score” bij Relatieplanet. Je kunt dit op de Home pagina gelijk onder je profielnaam vinden. Elk profiel moet een score van 50 hebben om van deze functie gebruik te kunnen maken. Eigenlijk heel goed bedacht. Dit is de reden waarom je geen lege profielen in de flirt carrousel tegenkomt! We hebben al enkele jaren ervaring met Relatieplanet en we kunnen tot op heden beweren dat je hier soms de meest gedetailleerde profielen tegenkomt. Je moet hiervoor ook de tijd nemen. Dit moet niet iets oppervlakkigs worden, maar iets waarvoor je bereid bent om een half uur van je avond in te steken. Tenslotte word je niet alleen gevraagd naar wat basis informatie, maar je wordt ook aangemoedigd om kleine teksten over verschillende aspecten van je leven te schrijven. Dan pas kun je gebruik maken van de carrousel functie.

Echter, als gratis lid heb je geen toegang tot alle functies. De profielen op Relatieplanet bekijken is gratis en ook het toevoegen van leden aan de favorieten lijst en het gebruik van de “flirt” functie. Alleen in het geval van een betaald lidmaatschap mag je andere gebruikers schrijven.

Wat onze testers vinden!

Wanneer we een dating site testen, doen er zowel mannelijke als vrouwelijke testers mee. Ze rapporteren hun eigen ervaringen. In het algemeen heeft elk geslacht een andere mening over de site, wat betekent dat ze verschillende elementen wel of niet goed vinden. Kortom, dit werkt alleen in jouw voordeel, aangezien je een inzicht krijgt in de ervaringen van andere gebruikers. Je kunt dan vervolgens beslissen of een bezoek aan de site het wel of niet waard is.

Dit is de ervaring van vrouwen met Relatieplanet

Ze waren niet alleen onder de indruk van de snelle registratie, maar ook van de kwaliteit van de profielen. Het neemt wel wat tijd om een profiel in te vullen, maar dat schrikt vele leden niet af. Na het bladeren van enkele pagina’s was er nauwelijks een profiel dat geen gedetailleerde beschrijving en een goede profielfoto had. Dus men kan grondig een profiel bestuderen en alvast iets van de persoon te weten te komen. In het geval de dames een gebruiker aantrekkelijk vonden, stuurden ze hem ook een bericht. Volgens de ervaring van vrouwen was Relatieplanet over de top! Kortom, ze hadden al genoeg informatie over iemand voordat ze begonnen met flirten. De vele evenementen waren ook uitstekend. Hoewel er niet altijd iets was dat in de smaak viel, was de selectie van evenementen prima!

De ervaring van de heren met Relatieplanet …

… we hadden in dit geval geen opvallende negatieve punten. Echter, de heren hadden een andere indruk dan de dames. De mannen waren natuurlijk ook erg onder de indruk van de kwaliteit van de profielen. Volgens de ervaring van mannen, had men niet het idee dat er op Relatieplanet talloze fakes rondhingen.

De mannen vonden de “flirt” functie veel interessanter. Hier werden willekeurige profielen van vrouwen voorgesteld. Als je er een leuk vindt, dan kan je hun profiel nader bestuderen. Zo niet, dan ga je gewoon verder. Niet alle mannen waren het over de matching functie eens. Sommigen vonden het genoeg om via de profielgegevens gematcht te worden. De anderen prefereerden meerdere opties voor deze functie.

Waren er negatieve meningen?

Eerlijk gezegd waren er een paar commentaren. We kunnen bijna zeggen dat we het als een klacht op een hoog niveau zagen. Sommige mannelijke en vrouwelijke testers vonden het onduidelijk waarom het portaal een foto- en stijldienst aanbiedt, hoewel het op dat moment niet functioneerde.  Dit kan soms gebeuren, maar er werden ook genoeg alternatieven vermeld.

Volgens de ervaring van veel gebruikers was de match functie van Relatieplanet te oppervlakkig. Het was genoeg om een contactsuggestie weer te geven op basis van iemands profiel. Veel contactsuggesties klopten niet, daarom hadden een paar testers de behoefte aan een meer grondige zoek algoritme.

Conclusie

In het algemeen waren we erg tevreden met de site en onze ervaring met Relatieplanet was niet het slechtste. Hoewel de functies vaak op andere portalen meer geavanceerd zijn, was het op de site niet saai. Als het iets voor je is, dan kun je het gewoon uitproberen. Het is in het begin gratis.

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!