agences matrimoniales, rencontre sexe, sites de rencontres - testé pour vous

Online dating websites in test: contactadvertenties, online relatiebemiddeling, sexdating sites...

De beste datingsites van Nederland 2018

logo-test-relatiebemiddelingLaatste update: 05/2018

Voor u getest:
Online Relatiebemiddeling

Het principe van de internet-partnerbemiddeling is eenvoudig.

 1. U omschrijft online wie u bent en wie u zoekt. Deze gegevens worden opgeslagen in een interne databank: u blijft anoniem.
 2. Verfijnde computerprogramma´s berekenen potentiële levenspartners voor u.
 3. Bij behagen kunt u contact opnemen met de aanbevolen singles of u ontvangt zelf een bericht.

Serieuze partnerbemiddelingen met vele leden zijn er niet een dubbeltje een dozijn. We hebben de TOP partnerbemiddelaars voor u onder de loep genomen.

De beste drie Relatiebemiddeling sites:

ELITEDATING.nl

Voor singles met niveauLink: www.elitedating.nl

EliteDating.nl is een online relatiebemiddeling site; buiten Nederland beter bekend als eDarling. Vandaag stelt EliteDating vol trots vast 30 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben. En met rond 18.000 nieuwe leden die zich elke dag aanmelden, zal er zeker geen tekort zijn aan singles.

Het voornaamste doel van EliteDating is om een partner te vinden en om een diepe verbintenis op te bouwen met die persoon. Hoewel het niet helemaal gericht is op hooggeschoolden, melden ze met trots dat 71% van hun leden hoogopgeleid is. Dit betekent in het algemeen, dat hier zowel veel hoogopgeleide singles als mensen met een universitaire achtergrond te vinden zijn. 

Een van de centrale mechanismen is de gratis EliteDating persoonlijkheidstest. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren en als je de partner suggesties bevallen, dan kan je overwegen om een lidmaatschap te nemen!

Algemene Indruk:
5
Ledenaantal:

850.000 Nederlandse leden

 • 30 miljoen wereldwijd
 • dagelijks 1.000 nieuwe leden
Verhouding Man/Vrouw:
52 : 48
Verloop van het Bemiddelingsproces:
 • Je wordt verzocht om een persoonlijkheidstest te maken bij je registratie.
 • Deze test is ontwikkeld door EliteDating in samenwerking met verschillende psychologen.
Aantal Contactsuggesties:
5
Kwaliteit van matchingprocedure:
5
Bemiddelingsgarantie:
5
Extras:
 • Er is een gratis EliteDating app voor Android en iOS.
 • Je krijgt een overzicht van je test resultaten.
 • Met een klik kan je beslissen of je verder contactsuggesties wilt ontvangen of dat je ze in de wacht zet.
Interface en design:
5
Gratis Functies:
 • Registratie en invullen van persoonlijkheidstest.
 • Inzicht in je eigen testresultaten
 • Contactsuggesties ontvangen
 • Toegang tot andere profielen (zonder profielfoto’s)
Premium Functies:(betaalsite):

Communicatie voor onbepaalde tijd:

 • 12 maanden = €19,90/maand
 • 6 maanden = €29,90/maand
 • 3 maanden = €49,90/maand

Be2.nl

vindt de perfecte match voor uLink: www.be2.nl

Be2 heeft samen met EliteDating en Parship meer dan 40 miljoen registraties en is om deze reden een van ‘s werelds grootste relatiebemiddeling sites. Het bedrijf is sinds 2005 ook aanwezig in Nederland en heeft nu meer dan 1 miljoen actieve Nederlandse leden. 

Bij Be2.nl vindt men een brede dwarsdoorsnede van de bevolking. Premium leden verdienen meer dan het gemiddelde inkomen en zijn hooggeschoold.

Bij registratie wordt er gevraagd om een persoonlijkheidstest in te vullen, die niet zo uitgebreid is als die van de concurrenten. Tijdens de test worden er bepaalde karakter eigenschappen, zoals relatierationaliteit, emotionaliteit, traditioneel/innovatief, nabijheid/afstand, individualiteit/aanpassing, onderzocht.

Op basis van je testresultaten ontvang je partnervoorstellen met een uitgebreid rapport. Dit is de zogeheten “Be2 Index”.

Algemene Indruk:
4
Ledenaantal:

Rond 780.000 uit Nederland

 • 36.600.000 singles wereldwijd in totaal
Verhouding Man/Vrouw:
43:57
Verloop van het Bemiddelingsproces:
 • Om bij de eerste stap je gratis in te kunnen schrijven, is het nodig om de Be2 persoonlijkheidstest in te vullen. Dit vormt een basis voor het matching proces en neemt ongeveer 20 minuten in beslag.
Aantal Contactsuggesties:
4
Kwaliteit van matchingprocedure:
5
Bemiddelingsgarantie:
4
Extras:
 • Toegang tot meer dan 40 miljoen potentiele partners bij Be2 wereldwijd.
 • Lijst met favorieten.
 • Contact maken via “voel je vrij om te vragen” waar je vragen kunt stellen die de anderen kunnen beantwoorden.
Interface en design:
5
Gratis Functies:
 • Registratie en invullen van persoonlijkheidstest
 • Korte online test evaluatie van je persoonlijkheid
Premium Functies:(betaalsite):
 • 12 maanden = €24,90/maand
 • 6 maanden = €29,90/maand
 • 3 maanden = €49,90/maand

Parship.nl

Vind de liefde van je levenLink: www.parship.nl

In 2001 zette PARSHIP de zoektocht naar een partner op internet op een lijn met wetenschappelijke criteria en is het een waardevolle online matchmaking site geweest voor onze testers tijdens de beoordelingen.

PARSHIP internationaal heeft verschillende prijzen ontvangen. In 2016 prees de Duitse “Stiftung Warentest” in zijn evaluatie op “de vele partnersuggesties op de site!”

PARSHIP heeft relatief hoge prijzen; singles met inhoud is dan ook waar ze naar streven.

Je persoonlijkheidstest rapport wordt door de relatiebemiddeling site naar je doorgestuurd in de vorm van een boek. En gratis iPhone/Android apps zijn ook beschikbaar voor Parship.

Algemene Indruk:
4
Ledenaantal:

Rond 700.000 uit Nederland

 • 11.000.000 – marktleider in Europa
Verhouding Man/Vrouw:
48 : 52
Verloop van het Bemiddelingsproces:
 • Na registratie, maak je eerst je online profiel op Parship.nl aan en vul je een ongeveer 30 minuten durende persoonlijkheidstest in.
Aantal Contactsuggesties:
4
Kwaliteit van matchingprocedure:
5
Bemiddelingsgarantie:
4
Extras:
 • Mogelijk om privé foto’s uit te wisselen
 • Contact op aanvraag met meer dan 11 miljoen singles in heel Europa
Interface en design:
4
Gratis Functies:
 • Profiel invullen, persoonlijkheidstest nemen en de korte analyse op PC of smartphone bekijken.
Premium Functies:(betaalsite):
 • 24 maanden = €19,90/maand
 • 12 maanden = €24,90/maand
 • 6 maanden = €39,90/maand

Onze watchlist online relatiebemiddeling:

Behalve de hierboven genoemde testwinnaars zijn er tijdens ons onderzoek enkele andere relatiebemiddeling sites opgevallen, die sindsdien onder ons toezicht staan. Deze willen we even aan je voorstellen.

Misschien vind je hier de meest geschikte relatiebemiddeling sites voor jou?

Wat is relatiebemiddeling in 2018?

Vroeger waren het de contactadvertenties in de kranten, nu gaan de meeste singles op internet op zoek naar een partner. Voor veel jaren, en ook in 2018, is relatiebemiddeling het magische woord. Deze methode is vooral gemaakt voor mensen die geen korte flirts willen beleven, maar liever een serieuze partner willen vinden. En er zijn er niet alleen een paar die dit zoeken! Er zijn zeker genoeg mensen in je sociale kring te vinden die een partner via internet hebben gevonden. Tegenwoordig is dit niet zo moeilijk, aangezien er talloze datingsites bestaan die over dit onderwerp gaan. Al meer dan tien jaar hebben we deze ontwikkeling gevolgd en hebben talloze portalen getest en beoordeeld.

De kern van een online matchmaker zijn de zogenaamde matching algoritmen. Dit zijn computerprogramma's ontwikkeld door een paar onderzoekers die je van passende partner voorstellen voorzien. Voor het initiëren van contact wordt er een stabiele en veilige omgeving verstrekt.


Wat zijn de voordelen van een online matchmaking site?

6 redenen waarom het vinden van een partner via een matchmaking site zo succesvol is:

 1. Het grootste voordeel heeft te maken met het hoge aantal relatie-zoekende singles die men op online partner bureau’s kan vinden, meer dan elders op internet of in het echte leven (d.w.z. het 30 plus feest in je buurt).
 2. Dating sites hebben tevens miljoenen leden die echter vaak alleen maar willen flirten en plezier willen beleven. De singles op een relatiebemiddeling site zijn duidelijk serieuzer op zoek naar een nieuwe partner.
 3. Op grote dating sites is de concurrentie enorm. Zonder een opvallende foto op je profiel is er geen kans van slagen. In het geval van relatiebemiddeling sites, daarentegen, speelt “een grote omvang” in je voordeel, want dan krijg je “nauwkeuriger geselecteerde partner suggesties”. Hier is er geen druk van de concurrentie, aangezien iedereen alleen maar hun eigen passende partner voorstellen ziet.
 4. Bij een relatiebemiddeling site ben je helemaal incognito en mag je helemaal zelf beslissen wanneer en aan wie je de foto’s laat zien.
 5. Het matching systeem van de relatiebemiddelaar neemt de pre-selectie van de kandidaten voor je over. Je hoeft niet door talloze profielen heen te bladeren en bespaart hiermee veel tijd.
 6. De zelflerende algoritmes dragen bij aan een constant hoog slagingspercentage bij online bureau’s. Aan de hand van de psychologische selectie criteria van de paren, ontvang je passende partner suggesties, die vaak niet met je eigen verwachtingen overeenkomen, maar misschien wel voor een perfecte match zorgen.

Kortom, bij een goede relatiebemiddeling site kan je onopgemerkt je handelingen doen en veel tijd en moeite besparen tijdens het zoekproces totdat je de eerste ontmoeting gaat regelen met potentiele levenspartners.

Wie op zoek is naar een levenspartner of graag een familie wilt stichten en bereid is om voor een premium lidmaatschap te betalen bij Elitedating & co zal zeker de grootste kans hebben op succes bij het vinden van geluk.


Wat zijn de nadelen?

De beveiligde omgeving van de online matchmaker heeft als nadeel dat de foto's niet op de voorgrond worden getoond. Vind je het leuk om door duizenden profielen heen te bladeren? Beleef je plezier als je uren in de chat rooms rondhangt? Dan ben je op het verkeerde adres bij een relatiebemiddeling site.

En je relatiebemiddeling bureau kan helaas niet eenvoudig je droompartner berekenen. Dat kan best eng zijn! Je ontvangt alleen een goed gesorteerde selectie van singles van wie de levensplannen, karakter en sociale achtergrond met die van jou overeenkomen. Geen computer weet hoe “sympathie”, “chemie” of zelfs “liefde” eruit ziet. Het ligt aan de mensen om dit uit te vinden.

En het is gelukkig weer spannend en romantisch.


Voor wie zijn relatiebemiddeling sites op internet geschikt?

De volgende mini-checklijst laat zien of je wel op de juiste plek bent met online relatiebemiddeling sites op de web:

Ben je serieus op zoek?

 • Online relatiebemiddeling sites worden door singles gebruikt die een serieuze levenspartner willen vinden.
 • Je vindt snelle en oppervlakkige flirts op dating sites en dating apps.

Heb ik de juiste leeftijd?

 • Singles boven de 30 (of boven de 25) zijn duidelijk in de meerderheid.
 • Ouder dan 70? Dan is het ledengebied vrij leeg…

Pas ik erbij?

 • Hier vind je vooral hoogopgeleide singles en singles met inhoud.

Heb je op alle vragen “JA” beantwoord?

Ga dan nu naar onze testwinnaars!

“NEE” of kan je niet beslissen? Dan raden we je het volgende aan: Contact advertenties of relatiebemiddeling? Welke voldoet beter aan mijn verwachtingen?


Welke relatiebemiddeling sites zijn de beste in 2018?

Zoals op elke nieuwe markt verschijnen er een heleboel kleine aanbieders. Nu, na meer dan 10 jaar, hebben de drie grote testwinnaars de overhand.

Gelukkig voor jou zijn er 75% van de serieuze zoekers verzameld, waardoor je veel en nauwkeurige passende contactsuggesties zal ontvangen.

Welke relatiebemiddeling site is “de beste” kan niet met een absolute zekerheid gezegd worden. Het is beter om de volgende vraag te stellen:

Welke online relatiebemiddelaar is de beste VOOR MIJ?

Dat kan je alleen zelf uitvinden! Onze getuigenissen dienen als een waardevolle leidraad.

In ieder geval, probeer twee relatiebemiddeling sites gratis uit voordat je beslist om een premium lidmaatschap te nemen. Welke voelt beter aan? Wie voorziet mij van betere contactsuggesties? Waar ontvang je meer berichten?


Hoe serieus zijn de online partner bureau’s?

Bij de kleinere relatiebemiddeling sites hebben we eerlijke en minder eerlijke vertegenwoordigers gevonden. Maar in het geval van de grote marktleiders:

Bij EliteDating, Be2 & PARSHIP gaat het duidelijk om een serieuze relatiebemiddeling.

Deze grote relatiebemiddelaars bieden een ontwikkeld platform met kwaliteit met een goede klantenservice aan.

En een hoog slagingspercentage.


Hoe veilig zijn relatiebemiddeling sites?

De relatiebemiddeling sites die we hebben uitgetest, zijn voorbeeldig op het gebied van “veiligheid”:

 • Je persoonlijke gegevens worden met een beveiligde SSL-verbinding overgebracht.
 • Gecontroleerde procedures en maatregelen ter bescherming van gegevens.
 • Server locatie “Nederland”.
 • Medewerkers controleren nieuwe aanvragen om oplichters te vermijden.

Veel dating portalen zijn heel erg gehackt, maar nog niet bij de Nederlandse premium relatiebemiddeling sites.

En wat er ook is geobserveerd bij de toppers:

Jouw anonimiteit wordt gewaarborgd.
Bij de testwinnaars krijg je de mogelijkheid om met andere singles te concurreren onder een pseudonym en je hebt 100% controle over wie je foto’s mag zien.


Nu ter zake! Wat kost relatiebemiddeling eigenlijk?

Is de plek waar je met meer dan 30% kans krijgt om met een paar honderd euro’s als entrée prijs een nieuwe liefde te vinden echt duur? Maar dat is alleen het begin…

Dit soort datingsites zijn niet echt de goedkoopste in de markt. Dit is voornamelijk te wijten aan de uitgebreide diensten die deze sites bieden. Ze moeten ten eerste ontwikkeld worden. Sommige portalen doen dit in samenwerking met wetenschappers uit verschillende universiteiten om het belang ervan te onderstrepen. Op basis van je antwoorden ontvang je passende contactsuggesties waarmee je aan de slag kunt gaan.

Behalve dat moet de pagina technisch gezien vlekkeloos zijn. Daarvoor hebben datingsites personeel nodig. Hetzelfde geldt voor de klantenservice. De meeste relatiebemiddeling sites bieden hun gebruikers uitgebreide ondersteuning. En daar hangt een prijskaartje aan! Echter, je kunt zelf ook een ander voordeel herkennen. Denk er eens over na! Welke single is er bereid om veel te betalen als ze niet serieus op zoek zijn naar een partner? Geen een…

Hoge serieusheid met een hoge prijs!

En zo werkt het in werkelijkheid:

 • Plezierhebbers, markt testers en gekken van allerlei soorten zwerven op de flirt portals rond.
 • Wie er klaar voor is om serieuze antwoorden te ontvangen op de berichten, blijkt een voorkeur te hebben om blind dates te organiseren etc.

Kortom, er heerst een vredige en respectvolle relatie tussen de leden. Als resultaat heb je een vriendelijke en serieuze relatiebemiddeling site.

Uiteraard zijn er ook erg dure dating sites die helemaal niks voorstellen; te weinig leden, veel fakes, onduidelijke prijzen… Wij hebben deze voor jou er tussen uitgehaald.


Bestaan er goede EN gratis relatiebemiddeling sites?

Deze vraag zullen we met een zeer duidelijke NEE moeten beantwoorden.

Als een dating site gratis aangeboden wordt, heeft het als nadeel dat er een publiek verzameld wordt, dat niet serieus is ingesteld. En ten slotte als de leuke dame voor de 285ste keer hetzelfde belachelijke bericht krijgt, gaat ze er ook snel vandoor…

Wij verwachten echter wel van een goede en serieuze relatiebemiddeling site dat de singles zich gratis kunnen inschrijven en even gratis rond kunnen kijken voordat ze beslissen om een premium lidmaatschap te nemen.


Dit is onze ervaring met relatiebemiddeling!

Onze dating experts hebben de meest uiteenlopende ervaringen verzameld bij het testen van de relatiebemiddeling sites op internet. Veel positieve ervaringen, maar ook veel negatieve. We ontvangen vaak erg gedetailleerde rapporten over de ervaringen van de gebruikers van relatiebemiddeling sites, die wij grondig bestuderen en in onze evaluaties van aanbieders opnemen.

Wij hebben informatie over de drie beste online relatiebemiddelaars samengesteld die zowel de ervaringen van de gebruikers als de meningen van onze testers weerspiegelen:

Wil je meer weten over een bepaalde relatiebemiddeling site? In de relatiebemiddeling Site FAQ beantwoorden onze dating experts de vragen van gebruikers betreffende verschillende partner portalen in detail.


Ben je op zoek naar een gespecialiseerde online matchmaker?

Internationale relatiebemiddelaars

Steeds meer Nederlandse vrouwen en mannen zijn op zoek naar een passende andere helft in een bepaald land en zijn op zoek naar een geschikte internationale relatiebemiddeling site ...

Je vindt hier een overzicht van de categorie: "International Dating".

Bij EliteDating & Co. vind je singles uit de EU, Oost-Europa, Azie, etc. die al in Nederland wonen en hier op zoek zijn naar een partner. Dit is logistiek gezien veel gemakkelijker dan het experimenteren in het buitenland...

Relatiebemiddeling sites voor senioren

Ook hier geldt hetzelfde als bij de internationale relatiebemiddeling sites. Neem een kijkje naar de drie grote Nederlandse relatiebemiddeling sites. Er zijn nu steeds meer singles boven de 50 te vinden bij de meeste portalen, die er gespecialiseerd in zijn.

Wie nog geen vondst op de conventionele manier heeft gemaakt, moet een kijkje nemen bij de vele speciale singledatingsites, bedoeld voor religieuze, esoterische, alleenstaande ouders of gehandicapte singles.

Wij wensen je veel succes bij het vinden van de juiste partner. Aarzel niet om contact op te nemen met onze adviseurs. Hier vind je alle belangrijke tips en trucs, die je kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar een partner.


Nieuws over relatiebemiddeling op het internet in 2018:

Exclusieve interviews met de belangrijkste relatiebemiddeling sites:

  Hanneke de Bos
  volgt de online dating markt sinds 2009. Zij is een van de toonaangevende experts in de Nederlandse media.

  Vragen of suggesties?
  Schrijf ons!

  Share !
  +1
  Top