Logo
De beste datingsites van Nederland 2022
Ashley Madison
Laatste update: 07/2022

Ashley Madison

vind jouw moment

Algemene Indruk: 3

Ashley Madison 2022

De Canadese vreemdgaan dienst Ashley Madison functioneert nu al meer dan 10 jaar en is momenteel de meest internationaal bekende affaire dating site. Meer dan 36 miljoen affaire zoekers hebben zich hier al ingeschreven!

Het principe achter Ashley Madison is eenvoudig: je schrijft je in, maakt een profiel aan en gaat vervolgens op zoek naar andere affaire zoekers.

Waarom zou de grootste affaire dating site in de wereld zijn klanten moeten beduvelen?

Sinds de herfst van 2010 wordt deze dating site uitbundig in de media en op de radio geadverteerd. Zover hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders deze dienst uitgeprobeerd.

Goed

Je kan foto’s op een geheime sectie zetten en je gewenste affaire partners een sleutel geven waarmee ze deze sectie kunnen openen.

AshleyMadison.com kreeg met een hack te maken in 2015. Dit bevestigt wat wij al hebben vermeld; alle mannen worden door nepprofielen van vrouwen benaderd. De e-mail adressen van 32 miljoen leden werden ook gepubliceerd. Bedriegers! Hoe het verder met AshleyMadison zal gaan is onduidelijk.

Helemaal niet goed

Ze bieden geen lidmaatschap met een vastgestelde periode aan, wat bij de andere affaire dating sites wel zo is. Daarentegen hebben ze een credits systeem. Je schaft een ‘credit pakket’ aan waarmee je voor bepaalde functies betaalt. Dat is best onhandig. Tijdens onze test kregen we ook verleidelijke berichten van ‘vrouwen’ die ons alleen maar lokten om uit te checken.

De goede kanten van Ashley Madison

Ze hebben een gebruikersvriendelijke opmaak en het ziet er netjes, eenvoudig en onschuldig uit (wanneer je eerst inlogt, natuurlijk). Zo probeert de website, zoals het erop lijkt, te voldoen aan een discrete imago. Je vindt bij AshleyMadison net als bij de andere datingsites veel van de standaard functies, zoals een lijst met favorieten en speciale block lijsten voor het geval de berichten van iemand niet meer welkom zijn.   

Er bestaat een andere interessante functie voor mannen en vrouwen op deze site. De Travelling Woman/Travelling Man applicatie is gemaakt om mensen te helpen, die op reis zijn, om anderen in de buurt te vinden.

Je kan je zoekinstellingen zetten op verschillende criteria, zoals taal, etnische achtergrond, lichaams type en natuurlijk waar je heen gaat. In het profiel kun je je ‘perfecte match’ omschrijven door middel van een lijst met verschillende factoren en attributen die je kunt aantikken. Er is ook een plek waar je je ‘intieme verlangens’ kunt lijsten.  Het volgende is ook best handig:

Alleen de leden kunnen andere leden toestemming geven om hun privé foto’s te bezichtigen.

Dit gaat vaak gepaard met het geven van een 'sleutel' aan de andere leden, zodat ze elk moment de foto’s kunnen bekijken.

Ashley Madison: Discretie en ontrouw

Als een goede privacy maatregel, kun je je profiel foto's in een 'prive galerie' zetten en alleen aan degenen laten zien die ernaar vragen. Deze foto's zullen niet op je profiel te zien zijn.

Waarschuwing: Online Cupids (nepprofielen) vormen een deel van de leden sinds 2013!:

  • Onze mannelijke testers werden heel snel door vrouwen benaderd.
  • Om de berichten te lezen wordt er gevraagd om te betalen. Ongeveer tien procent van deze ‘berichten’ waren slecht vertaalde automatische teksten. 
  • Conclusie 1: Hoewel je een paar scammers en nepprofielen gemaakt van buitenaf zal tegenkomen, zal je ook te maken krijgen met de interne Online Cupids die ook in de categorie van nepprofielen vallen. 
  • Conclusie 2: Met de resterende 90% van de credits zijn we erin geslaagd om succesvol contact te maken met veel andere mensen van het ledenbestand.

AshleyMadison ervaringen in Nederland

De aanwezigheid van mannen is groot (82%). Dat is niet goed, zelfs voor een affaire dating site. Het is ook jammer dat paren zich niet kunnen inschrijven. Het credits systeem (een virtueel kado voor een persoon kost bijvoorbeeld 20-50 credits) doet denken aan de business model van een bordeel. Vrouwen hoeven niet te betalen. Dat is eerlijk genoeg, hoewel het niet tot meer vrouwelijke leden leidt. Dit zijn de AshleyMadison ervaringen die onze gebruikers in Nederland hebben gehad.

Wat is gratis op AshleyMadison?

Er bestaan enkele functies op AshleyMadison die gratis zijn voor alle leden. Maar het zijn er niet veel. In het algemeen zijn het aanmaken van een profiel en het zoeken naar andere leden gratis. Het gebruik van het portaal is echter gratis voor vrouwen. Wat ook erg handig is om te weten is dat de meeste functies (tenminste voor mannen) het gebruik van “credits” vergen en geen vaste lidmaatschap prijs. Dus je geeft je credits uit alleen aan de functies die je gebruikt!

Ashley Madison Prijs

Ashley Madison - Kosten en vergoedingen:

  • Vrouwen genieten van een gratis lidmaatschap.  
  • De AshleyMadison prijsmodel is gebaseerd op een creditsysteem en geen lidmaatschap voor een bepaalde periode.  
  • "Credit pakketten" beginnen vanaf een “introductie” prijs van €49,00/100 credits.

Review samenvatting

Korte feiten over Ashley Madison

vind jouw moment

Testresultaat:

Ashley Madison laatst getest July 2022 met

Een verklaring van: Hanneke de Bos GPlus

volgt de online dating markt sinds 2009. Zij is een van de toonaangevende experts in de Nederlandse media.

Vragen of suggesties...?
Schrijf ons!

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!