Logo
De beste datingsites van Nederland 2021

Door de pers, voor de pers!

Als je een onderzoek doet naar bijvoorbeeld “online dating” of “online datingsites”, of als je op zoek bent naar studies en statistieken over de online dating sector dan ben je hier op het juiste adres.

Inmiddels hebben we een aanzienlijk grote database aan informatie over dit gebied verzameld en kunnen we je voorzien van de meest recente gegevens over verschillende thema’s. En tevens, in tegenstelling tot de online dating aanbieders, kijken wij niet door een roze bril.

Online datingsites - Feiten en onderzoeken

Feiten voor het Online-Dating in de Nederlands 2011 - 2012

Download PDF

De online-dating-markt in de Nederlands 2011 – 2012

Sinds 2003 zijn we bezig, om de Europese online dating markten kwantitatief te beoordelen. Dankzij de directe banden met de belangrijkste aanbieders waren we ook in staat om voor de Nederlands betrouwbare cijfers samen te stellen:

» Gratis pdf-document
» Uitgegeven op augustus 2012
» Bij het citeren willen we u beleefd verzoeken om ons te noemen als de bron.

» Persbericht  » De online-dating-markt in de Nederlands 2009 – 2010 (PDF)

Uw contactpersoon voor Nederland:

Autor Hanneke de Bos

Vragen kost niets. En we zijn blij om te helpen! Uw contactpersoon voor vragen over online dating in Nederland is Hanneke de Bos.

U kunt hem als volgt bereiken:
pers@online-dating-websites.nl

Mediaberichten over de grote vergelijking van online dating websites:

16.12.2010: De Telegraaf

Casual Dating is dé trend onder vrouwen

DEN HAAG - Online afspraakjes voor singles zijn in het digitale tijdperk niks bijzonders. Bij veel eenzame harten gaat het echter niet alleen om het vinden van een levenspartner, ook de behoefte aan erotisch avontuur is een reden waarom singles vandaag de dag op internet te vinden zijn.

[...]

Volgens Brit van Basten van “online-dating-websites.nl” kunnen Casual Datingportalen alleen nog maar groeien: “Bij de klassieke singlewebsites heeft het ook een paar jaar geduurd voordat de vrouwen overtuigd waren, hetzelfde maken we nu mee bij de erotische portalen.”

[...]

Sinds begin 2003 is er de grote singlebeurzen- vergelijk in Duitsland. Hier hebben wij ons ondertussen ter DE toonaangevende deskundigen voor de thematiek „online-dating“ ontwikkeld en werden geintegreerd in de research van vele tv-, kranten- en radio-redacteurs, b. v.:

Infografik

Fragmenten uit tv-mededelingen, kranteninterviews enz. vindt u in het persbereik van onze duitse pagina:
» www.singleboersen-vergleich.de/presse.htm

Sinds zomer 2009 zijn wij werkzaam aan het Nederlandse online-dating-markt.

Onze Persberichten

Roekeloze alleenstaande vrouwen
Een op de drie blind dates via het internet vindt thuis plaats

AMSTERDAM, 14. November 2013 - Van alle Europese alleenstaanden leven de Nederlandse singles het gevaarlijkst. Een recente enquête onder 13.279 online-daters toont aan dat in Nederland ongeveer 34% van alle gebruikers van online dating-sites hun recentste blind date in een privéruimte liet plaatsvinden. De meeste alleenstaande Nederlandse vrouwen regelden die eerste ontmoeting zelfs in hun eigen huis.

Als kind hebben we al geleerd: Ga nooit met onbekenden mee! Veel volwassen singles lijken zich echter niet veel meer aan te trekken van die oude wijsheid. Het grootste deel van de partnerzoekers kiest nog wel voor de veilige weg en spreekt de eerste ontmoeting met iemand van online-dating af in een café, restaurant of op een openbare plaats, maar ruim eenderde van alle Nederlandse singles is overmoedig en ontmoet elkaar in de privésfeer.

Uit de online enquête bleek dat de meeste alleenstaande Nederlandse vrouwen bovendien zo vermetel waren om hun onbekende blind datepartner direct in hun eigen huis uit te nodigen. "Nog afgezien van de gevaren die kunnen voortvloeien uit deze situatie moet elke vrouw toch duidelijk op de hoogte zijn van de nare gevolgen als hun nieuwe aanbidder niet in de smaak valt“, stelt Brit van Basten van Online-Dating-Websites Nederlands vast.

Riskante blind dates vinden hun oorsprong in de traditie
De deskundige verklaart het overmoedige gedrag van de Nederlandse vrouwen: Die bereidheid om thuis af te spreken ligt over het algemeen verankerd in de Nederlandse cultuur. "Meestal nodigen mensen hun kennissen eerst thuis uit, en vervolgens gaan ze samen stappen." Nederlandse singles vinden het meestal juist vreemd hoe bijvoorbeeld de Duitsers hun afspraakjes regelen, zegt Van Basten: "Wij spreken zelden eerst in een bar of restaurant af."

Scandinavische vrouwen zijn het voorzichtigst
Huiselijkheid en overmoed passen dus prima bij alleenstaande Nederlandse vrouwen. Daarmee zijn ze in Europa veruit de roekelooste vrouwen op het gebied van private dating. In de Scandinavische landen overheerst daarentegen bezonnenheid. Zweedse en Noorse vrouwen nodigen pas bij ongeveer de vijfde date de nieuwe online kennis thuis uit.

Statistiek: Zo roekeloos zijn Europees alleenstaande vrouwen Infografik

Over www.online-dating-websites.nl: "De grootste Online-dating vergelijking" ziet zich als een onafhankelijk waarnemer van de Nederlandse online datingmarkt. Mensen die naar een partner op zoek zijn, kunnen er testresultaten van enkele vooraanstaande single-portals en tips voor flirten via het internet vinden. "Online-Dating-Websites.nl“ is onderdeel van het Duitse metaflake-netwerk dat vanuit Keulen in 15 landen actief is.

Contactgegevens voor de media:
Brit van Basten, metaflake
telefoon: +49 – (221) 130 87 10
e-mail: pers@online-dating-websites.nl

Bron: metaflake

Nederlandse singles investeren jaarlijks € 29,8 miljoen in internetdating

AMSTERDAM, 24 augustus 2011/PRNewswire/ --

- Sterkste groei in 2010 bij Casual Dating - Facebook zwak

Met € 29,8 miljoen boekte de online datingbranche in 2010 een omzetgroei van 4%, zo blijkt uit de jaarlijkse Europese marktanalyse van brancheportaal “online-dating-websites.nl”. Voor 700.000 Nederlanders loonde de investering: ze vonden een partner online.

Singlechat, online-datingservices en erotische ontmoetingen: Online daters hebben keuze te over. Internetdating is nu een sociaal aanvaarde en veelbelovende manier: In 2010 vonden 700.000 Nederlanders online een partner. Alleen de werkplek en vriendenkring bieden vergelijkbare kansen.

De top-100 datingportalen genereerden in Nederland in 2010 ongeveer 29,8 miljoen euro - meer dan 85% door lidmaatschapsgelden en de rest als reclame-inkomsten. “Datingdiensten zullen in de EU in 2011 voor het eerst meer dan 1 miljard US dollar omzetten,” aldus Brit van Basten, persvoorlichtster van http://www.online-dating-websites.nl. “Dat is ongeveer 2 dollar per EU-burger, terwijl de gemiddelde Amerikaan al ongeveer 5 dollar betaalde."

Momenteel zetten twee nieuwe marktsegmenten het online-datinglandschap op zijn kop: Voor het kwart van de singles dat speels flirt verschenen met Badoo en Zoosk binnen een paar maanden wereldwijd opererende datingservices buiten Facebook-om. De bereidheid om voor deze portalen te betalen is echter vrijwel nihil.

Indrukwekkend is het succesverhaal van de zogenaamde casual-datingportalen, om informeel erotisch avontuur te beginnen. In tegenstelling tot de laagniveau seksontmoetingen van de eerste generatie lukt het marktleiders zoals “C-Dating.nl” en “FairFlirt.nl” om een vrijwel evenwichtige sekseverhouding te creëren. Van Basten: "Voor vrouwen wordt het sinds Sex and the City steeds vanzelfsprekender om het wachten op de levenspartner met erotische avonturen te veraangenamen. Tot grote vreugde van de mannen.”

“De Grote online-dating vergelijking” is een onafhankelijke waarnemer van de Nederlandse online-datingmarkt. Mensen op zoek naar een partner vinden testresultaten van vooraanstaande portalen en flirttips op het internet.

“online-dating-websites.nl” behoort tot het Duitse Metaflake Network, dat vanuit Keulen actief is in 10 landen.

Perscontact:

Brit van Basten, metaflake, Riehler Str. 21, D-50668 Keulen, Telefoon: +49(221)130-87-10, E-mail: pers@online-dating-websites.nl

Bron: metaflake

Virtuele mannenjacht: “Casual Dating“ is dé trend onder vrouwen

Eén op de vier single vrouwen zoekt op internet gericht naar erotische avonturen

DEN HAAG, Nederland, 9 december 2010/PRNewswire/ -- Online afspraakjes voor singles zijn in het digitale tijdperk niks bijzonders. Bij veel eenzame harten gaat het echter niet alleen om het vinden van een levenspartner, ook de behoefte aan erotisch avontuur is een reden waarom singles vandaag de dag op internet te vinden zijn. De nieuwe trend heet “Casual Dating“, waarbij vrouwen op een nette manier virtueel op mannenjacht kunnen gaan. www.online-dating-websites.nl het expertportaal voor online flirten, heeft deze trend nader bekeken en gekeken wat de 30 grootste datingportalen van Nederland op dit gebied te bieden hebben.

Tot nu toe gebruikten voornamelijk mannen internet als hulpmiddel voor seksuele bevrediging. Ook hier vindt nu echter emancipatie plaats: moderne vrouwen ontdekken virtuele domeinen als contactpunt voor one-night-stands en opwindende affaires. Voorbeelden in de media zoals “Sex and the city” versterken het seksuele zelfbewustzijn van de vrouw en zorgt voor nieuwe erotische perspectieven voor de dames: internet als bemiddelingsbureau voor erotische, kortstondige relaties.

Er ontstaat een nieuw klantensegment: hoe meer dames het aanbod van Casual Dating benutten, des te meer erop wordt ingespeeld. 53% van de Nederlandse vrouwelijke singles zoeken online naar een nieuwe levenspartner; één vierde hiervan (26%) is ook op zoek naar (of uitsluitend op zoek naar) een erotische partner. De betreffende portalen reageren op de trend en komen de behoeftes van de vrouwelijke clientèle met een eersteklas organisatie tegemoet. Een contributie voor mannen (vaak beduidend meer dan 100 euro voor 3 maanden) verzekert bij Casual Dating een bepaald niveau qua mannelijk aanbod.

Volgens Brit van Basten van “online-dating-websites.nl“ kunnen Casual Datingportalen alleen nog maar groeien: “Bij de klassieke singlewebsites heeft het ook een paar jaar geduurd voordat de vrouwen overtuigd waren, hetzelfde maken we nu mee bij de erotische portalen.” 2009 was de omzet van de erotische datingportalen nog 5,3 miljoen euro, voor 2010 wordt een stijging van 30-40% verwacht. Casual-daters komen momenteel het liefst op "http://www.C-Dating.nl" en http://www.GetItOn.com.

Bron: metaflake

Contactpersoon voor de media:

Brit van Basten, metaflake, Hansaring 125, D-50670 Keulen, Telefoon: +49-221-130-87-10, E-mail: pers@online-dating-websites.nl

Online dating heeft in 2009 een recordomzet van 28,7 miljoen euro behaald.

In 2010 is er een aanzienlijke groei te verwachten in casual dating

AMSTERDAM, oktober 4 2010 -- Met 28,7 miljoen euro heeft online dating in Nederland in 2009 een omzetstijging van 13 procent gerealiseerd. Dit bevestigt de trend die de brancheportal “De groote Online-dating vergelijking” voorspeld heeft: ongeacht de economische crisis blijft digitaal flirten een spannende bezigheid. De toegenomen vrouwelijke interesse in online georganiseerde erotische avonturen laat het marktsegment “casual dating” momenteel sterk stijgen.

Contactadvertenties, partnerbureaus en erotische clubs – in het internettijdperk vindt ook de zoektocht naar een partner online plaats. Internetportals raken ingeburgerd als een gebruikelijk forum voor eerste contacten – 750.000 Nederlandse singles hebben hier het afgelopen jaar een partner gevonden.

De Nederlanders hebben in 2009 in totaal 28,7 miljoen euro uitgegeven aan online daten (2008: 25,4 miljoen euro). Ongeveer tweederde van alle singles geeft de voorkeur aan contactadvertenties, één derde schakelt de hulp in van professionele online dating-diensten met wetenschappelijke matching procedures. Met het oog op de grote Amerikaanse voorloper ziet Brit van Basten, persvoorlichter van “De groote Online-dating vergelijking” nog groot omzetpotentieel: “De dating business in de VS haalt momenteel een omzet van ongeveer 5 Dollar per inwoner, in Nederland is dit slechts 2 Euro. Wat dat betreft valt er nog iets in te halen…”

De meeste omzet stroomt ongetwijfeld binnen vanuit het buitenland, van Basten: “Afgezien van het vertrouwde Relatieplanet.nl en de beste gay sites van Europa, domineren in Nederland datingbedrijven die zijn opgericht in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten. Door de grote reclamebudgetten en professionaliteit van deze buitenlandse bedrijven, maken de Nederlandse datingsites weinig kans.”

Het nieuwe “casual dating” concept is een goede optie voor vrouwen die op zoek zijn naar erotische contacten. Professionele aanbieders zoals “C-Dating.nl” of “FairFlirt.nl” brengen nieuw leven in een tak die voorheen alleen door mannen werd gedomineerd. “Voor vrouwen wordt het steeds vanzelfsprekender om het wachten op de levenspartner te verzachten door erotische avonturen aan te gaan. Deze trend zal de komende jaren alleen maar groter worden”, voorspelt van Basten.

Contactpersoon voor de media:

Brit van Basten, metaflake, Hansaring 125, D-50670 Keulen, Telefoon: +49-221-130-87-10, E-mail: pers@online-dating-websites.nl

De Nederlandse online-daters zijn Europees kampioen sexdating 

KEULEN, Duitsland, January 8 / Drie op de vier Nederlanders die via het internet blind dates afspreken, hadden met tenminste één van deze afspraakjes seks. Dit blijkt uit een onlangs gehouden online-enquête met 866 deelnemers, die op online-dating-websites.nl is uitgevoerd.

Voor gebruikers van singlebeurzen is het vrij normaal om een blind date af te spreken: 67% van de deelnemers hebben een internetflirt al eens in het echte leven meegemaakt. Maar wat gebeurt er tijdens deze afspraakjes?

De meerderheid (78%) van de actieve blind daters gaven toe met één (24%) of zelfs meerdere (54%) mensen die ze via het internet hadden leren kennen, in bed te zijn beland. Slechts bij 22% mondde een blind date nog niet uit in een seksueel intermezzo. Daarmee staan de Nederlanders in Europa bovenaan, gevolgd door de Zweden (75%).

NL-singles op zoek naar langdurige erotische vriendschappen

"Wij stellen vast dat steeds meer Nederlandse singles een tweeledige doelstelling hebben bij het online zoeken naar een partner. Op de eerste plaats zoeken ze de droompartner voor het leven, maar tijdens de "wachttijd" genieten ze graag van een of ander erotisch avontuur", aldus persvoorlichtster Britte van Basten. "Dat verklaart ook de groeiende populariteit van sites voor casual dating. Interessant om te zien is dat singles daarbij niet alleen op zoek zijn naar one-night-stands, maar een voorkeur hebben voor langdurige erotische relaties. Dat geldt vooral voor vrouwen."

Wie in het web op zoek gaat naar een levens- of sekspartner, moet hiervoor eerst een geschikte dating-website zien te vinden. Van Basten: "Veel dating-sites zien er op het eerste oog aanlokkelijk uit, maar voldoen nauwelijks aan de doelstelling. Op www.online-dating-websites.nl geven we een overzicht van de websites die door onze consumententest heen zijn gekomen. Vooral in de categorie "erotische contacten" bevindt zich veel kaf tussen het koren."

Over "online-dating-websites.nl":

"De grote online-dating-websites-vergelijking" ziet zichzelf als een onafhankelijk waarnemer van de Nederlandse online-dating-markt. Mensen die een partner zoeken, vinden hier testresultaten van toonaangevende dating-sites en tips over flirten via het internet.

"online-dating-websites.nl" hoort bij het Duitse Metaflake Network dat vanuit Keulen in 10 landen opereert.

Contactpersoon voor de media:

Britte van Basten
E-mail: pers@online-dating-websites.nl

Online-daters zijn vaak roekeloos bezig

Schrikbarend: 29% van alle ontmoetingen met mensen die men via het internet heeft leren kennen, vindt in het eigen huis of het huis van de ander plaats.

Keulen, Duitsland, November 25 -- Hoe goed kent men een flirtpartner van het internet? Blijkbaar goed genoeg om hem of haar uit te nodigen in het eigen huis of deze persoon thuis te bezoeken, denken veel gebruikers van singlesites.

Bij een Europa-brede enquête die in september en oktober 2009 werd gehouden onder 866 deelnemers op http://www.online-dating-websites.nl, bleek dat maar liefst 67% via het internet een of meer blind dates had afgesproken. Het liefst ontmoeten Nederlanders elkaar in cafés of restaurants (56%) of spreken af bij culturele (2%) of sportieve (6%) evenementen. 29% is echter zo roekeloos dat men voor de eerste date meteen bij een van de twee thuis afspreekt.

Voorpret bij date zet het verstand vaak op nul

Europees gezien zijn alleen de Oostenrijkers nog roekelozer (31%). Spanjaarden en Italianen (14%) vermijden echter de eigen vier muren.

"Die grote naïviteit heeft ons verrast", zegt woordvoerster Brit van Basten. "Daarbij moeten toch vooral vrouwen bedenken dat de gevoelige Sunnyboy van de chat snel kan veranderen in een stalker, oplichter of verkrachter - die dan weer in de anonimiteit van het internet verdwijnt." De eigen woning kan snel een val worden wanneer de deur eenmaal is gesloten.

Bij alle voorpret voor de eerste date moet je wel aan je eigen veiligheid blijven denken. Van Basten: 'Kies voor een openbare plaats, blijf via je mobiele telefoon in contact met een vertrouwd persoon en laat je niet overhalen om iets te doen wat je niet wilt!

Over "online-dating-websites.nl":
"De grootste online-dating-websitesvergelijking" ziet zichzelf als een onafhankelijk waarnemer van de Nederlandse online-datingmarkt. Mensen die naar een partner op zoek zijn, kunnen er testresultaten van enkele vooraanstaande single-portals vinden en tips voor flirten via het internet.

"online-dating-websites.nl" is onderdeel van het Duitse Metaflake-netwerk, dat vanuit Keulen in 10 landen actief is.

Presskontakt:

Brit van Basten
E-post: press@dejting-experten.se

Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!