Logo
De beste datingsites van Nederland 2024
hoe-gevaarlijk-is-tinder-stalking-

Testrapport: Hoe gevaarlijk is Tinder Stalking?
Hoe bescherm je jezelf tegen vervelende dating app stalkers

Elke maand voegt de mobiele dating app Tinder enkele duizenden nieuwe leden toe aan de metropolitaanse dating plek. Samen met Zoosk, Blendr en Fancied is het een van de meest bekende mobiele dating apps in Nederland. Is het dan verrassend dat deze hype rond Tinder ook tot enkele gevaarlijke situaties kon leiden?

De beste online relatiebemiddeling

In onze test over typische gevaren voor Tinder gebruikers vertelde een single vrouw ons, over bijvoorbeeld, een zeer uitstekende potentiele match van de Tinder partnervoorstellen. Wanneer ze telefoonnummers hadden uitgewisseld om via WhatsApp te chatten, schreef hij het volgende:

Dus je bent een vrouw van het platteland die pas naar de grote stad is verhuisd?

Hij had deze informatie op haar Facebook pagina gevonden…

Ondertussen lopen er instructies genaamd “Tinder Staking makkelijk gemaakt” rond op het internet die stap voor stap aangeven hoe je iemand op Tinder kunt vinden en  behalve hoe je kunt flirten, geven ze ook advies over hoe je een amateur detective kunt worden om meer over hun leven te ontdekken.

Maar is dat echt gemakkelijk?

Om dit uit te vinden heeft ons redactie team een Tinder stalking test uitgevoerd en heeft een totaal van 100 profielen van mannen en vrouwen gecontroleerd om te zien hoe goed ze beschermd zijn.

Allereerst het algemene resultaat: In 60% van de gevallen was een Tinder stalking niet mogelijk. De achtervolging eindigde na een Google afbeelding zoekopdracht. Echter, in enkele slechte gevallen zouden we echte professionele stalkers kunnen zijn.

Hieronder laten we zien op welk punt Tinder App een groot risico kan vormen en wat gewoon als overdreven paniekzaaing aangenomen kan worden. We zullen je tevens aangeven hoe je veilig met een paar eenvoudige
stappen op Tinder kunt flirten en hoe je veilig op Twitter, Facebook en andere sociale netwerken kunt handelen.

Is Google een middel voor Tinder Stalking?

In essentie is het waar: Google is dankzij de afbeelding zoekopdracht het juiste gereedschap om te bespioneren. Online flirters zijn erachter gekomen dat men niet alleen fakers en scammers met Google Afbeeldingen kan vinden, maar ook profielen van singles kan volgen.

Degenen die dezelfde afbeelding niet alleen op hun dating profiel van Tinder gebruiken, maar ook op Twitter, Instagram, LinkedIn of Facebook, lopen het risico dat deze afbeelding een middel wordt voor mensen, die benieuwd zijn en graag rondneuzen om informatie te verzamelen.

Wanneer praten we over Tinder stalking?

Wanneer iemand je Tinder foto en je eerste naam ter beschikking heeft, kunnen ze je Twitter, Instagram of SoundCloud of enig ander online profiel vinden door middel van Google Afbeeldingen. Daaruit kunnen ze je volledige naam vinden. Vervolgens wordt de locatie van het stalking slachtoffer gelijk via Facebook vastgesteld of, in het ergste geval, via hun werkplaats, Dit is een klassiek geval van Tinder stalking.

Tinder stalking test: Het ergste geval

In het meest extreme test geval waren we in staat om een 30-jarige vrouw te vinden dankzij de sporen die ze in haar netwerk de laatste vijf jaren had achter gelaten. We gebruikten haar Tinder foto + voornaam op Twitter en een ander profiel die ze na haar studie had aangemaakt.

Twitter gaf ons haar volledige naam. Haar laatste tweetbericht en een ander profiel toonde ons haar woonplaats. Met deze informatie wisten we binnen 5 minuten dat de Tinder single vrouw nu een succesvolle advocaat is en bij welk advocatenkantoor ze werkt. Als we een echte Tinder stalker waren, zouden we haar nu anoniem kunnen besluipen met anonieme bloemen bouquetten...

Voorbereid op Tinder App risico’s

Degenen die van Tinder gebruik willen maken, hebben Facebook nodig, omdat een account op het sociale netwerk een voowaarde is om op de dating app in te kunnen loggen. De meeste singles verdiepen zich er niet in en denken weinig over de mogelijke gevolgen van het blootgeven van hun gegevens.

Alleen een paar van de flirt-liefhebbers hebben er moeite mee om hun Facebook profiel als informatiebron voor Tinder open te stellen. Bijna niemand controleert de instellingen van hun Facebook profiel, Twitter, Instagram en Co. op veiligheidsrisico’s voordat ze de Tinder app op hun mobiel downloaden voor een snelle flirt. Iemand die op zoek is naar een spontane date avond, denkt gelijk aan veilige seks, maar zeker niet aan de bescherming van de persoonlijke gegevens.

Zal Google dan bekend worden als een universeel Tinder stalking middel? Waarschijnlijk niet: tijdens onze test kwamen we er achter dat als men de Tinder trucjes gebruikt om te begrijpen wie zich achter het profiel verschuilt, er bijna tot niets uitkwam.

Wie slagen voor de Tinder stalking test?

De mensen die niet gestalkt kunnen worden zijn of:

 1. erg slim en hebben onze anti-Tinder stalking tips gebruikt;
 2. gebruiken geen verschillende sociale netwerk platformen, zodat ze niet gevonden kunnen worden. In de meeste gevallen waren het mensen boven de veertig in onze Tinder Stalking test. De meeste kandidaten die wel te veel netwerken hadden waren mensen tussen de 25-30 jaar oud.

Zijn de gevaren van Tinder stalking kunstmatig overdreven?

Je hebt per se geen Tinder app nodig om te weten hoeveel persoonlijke gegevens iemand min of meer openstelt op internet. Iemand die honderden Facebook vrienden heeft, waarvan een flink deel niet geheel persoonlijk bekend zijn, kiest al voor een zekere mate van "transparantie".

Geen “algemeen” Tinder app risico

Onze test liet twee dingen zien: Als iemand een persoon op Tinder wilt stalken, dan moet hij of zij een eventuele passie hebben voor rondneuzen. Tijdens onze Tinder stalking test waren “alleen” 40 van de 100 pogingen feitelijk een succes. Met alleen een Tinder foto en voornaam kan je de volledige naam op Twitter, Instagram of enig ander sociale netwerk achterhalen en vervolgens verder op Facebook rondneuzen.

Een directe verbinding tussen Tinder en Facebook kan echter niet ontstaan; Google Afbeeldingen toont geen profielfoto’s ook als ze helemaal open voor publiek waren op Facebook.

De beste Tinder stalking bescherming: eenvoudig en effectief

Enkele gevallen van onaangename stalk acties werden in het begin mogelijk gemaakt door de “Tinder Stalking Guide” die op enkele plaatsen op internet te vinden waren. De handleiding laat duidelijk zien hoe je met een paar klikken belangrijke informatie over een Tinder match kunt achterhalen.

Als je bang bent om slachtoffer te worden van stalkers, dan is het nodig om een paar eenvoudige regels te volgen om je persoonlijke Tinder app risico naar 0 te verlagen.

3 effectieve middelen om veilig te blijven op Tinder

 • Anti-Tinder stalking regel nummer 1: De snelle oplossing
  Gebruik nooit een en dezelfde foto voor verschillende sociale platformen. Dit houdt in dat je een andere foto nodig hebt voor Facebook, Twitter, Instagram, SoundCloud, enz., en gebruik het alleen daar.
 • Anti-Tinder stalking regel nummer 2: De makkelijke oplossing
  Gebruik waar mogelijk alleen een bijnaam in plaats van je volledige naam. Dit werkt goed  bij Twitter, maar minder bij LinkedIn…
 • Anti-Tinder stalking regel nummer 3: De extra veilige oplossing
  Dit geldt voor degenen die, door middel van hun diverse netwerken op internet, potentiele kandidaten zijn om Tinder gestalkt te worden! Verberg alle belangrijke foto’s op Facebook in prive albums, die alleen zichtbaar zijn voor vrienden, gelijk na het inschrijven bij Tinder. Wissel dan de profielfoto op Tinder met een andere foto en verwijder de oudere. En, natuurlijk, laat je je Facebook timeline op Facebook alleen aan vrienden zien. Het kan soms een beetje lasting zijn om je veiligheid te waarborgen…
Top

Kies je datingsite en vergelijk!

Kies tot drie aanbieders en vergelijk jouw selectie.

Vergelijk!
Kies je datingsite en vergelijk!